Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis face o vizită în R. Moldova, la o săptămână după numirea noului Guvern de la Chişinău

Klaus Iohannis face o vizită în R. Moldova, la o săptămână după numirea noului Guvern de la Chişinău

Klaus Iohannis face o vizită în R. Moldova, la o săptămână după numirea noului Guvern de la Chişinău
23 Feb 2015   •   20:15

Preşedintele Klaus Iohannis face, marţi şi miercuri, o vizită oficială în Republica Moldova, la aproape o săptămână după ce Parlamentul a votat Guvernul condus de Chiril Gaburici, şeful statului având pe agendă convorbiri cu omologul moldovean, cu premierul, dar şi cu liderii principalelor partide politice.

Preşedintele Klaus Iohannis va face, marţi şi miercuri, prima vizită oficială în Republica Moldova, după ce pe 18 februarie programul şi Cabinetul prezentat de Chiril Gaburici a fost votat de Parlamentul de la Chişinău, la două luni şi jumătate de la alegerile din 30 noiembrie.

Vizita va debuta, marţi, cu o întrevedere tete-a-tete cu omologul moldovean, Nicolae Timofti, urmată de convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii.

Totodată, şeful statului se va întâlni cu noul premier de la Chişinău, Chiril Gaburici.

În seara zilei de marţi, preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti, va oferi un dineu oficial în cinstea lui Klaus Iohannis, la celebrul combinat de vinuri "Cricova".

În cea de-a doua zi a vizitei, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii principalelor partide politice de la Chişinău: Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL), dar şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. 

De asemenea, şeful statului se va adresa studenţilor de la Universitatea de Stat din Moldova şi va depune o coroană de flori la Monumentul "Ştefan cel Mare şi Sfânt".

În calitate de preşedinte ales, Klaus Iohannis a vizitat Republica Moldova pe 28 noiembrie 2014, prima în afara României pe care a făcut după alegerile din noiembrie.


×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close