Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Nu am nicio îndoială în privința lui Kovesi, am numit-o pentru un nou mandat la DNA

Klaus Iohannis: Nu am nicio îndoială în privința lui Kovesi, am numit-o pentru un nou mandat la DNA

Klaus Iohannis: Nu am nicio îndoială în privința lui Kovesi, am numit-o pentru un nou mandat la DNA
06 Apr 2016   •   21:05

Klaus Iohannis, la TVR. Principalele declarații ale președintelui:

"Am toată convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în această privință (cazul spionării șefei DNA, n.red.), iar în privința doamnei Kovesi nu am nicio îndoială. Rezultatele obținute de DNA sunt impresionante. Azi am semnat decretul de numire al doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani la DNA".

despre Panama Papers:

"Cred că această chestiune trebuie să o privim cu toată seriozitatea. Este un megascandal global, sunt enorm de mulți politicieni, oameni de afaceri cunoscuți și trebuie să vedem un pic despre ce e vorba. Având în vedere fenomenul globalizării, foarte mulți oameni de afaceri au încercat să profite de fenomenul numit globalizare și să plătească mai puține taxe. O bună parte din această chestiune e legală, dar nu e morală. E o surpriză că nu am găsit nume foarte cunoscute din România, de afaceriști, de politicieni."

despre remanierea guvernului Cioloș:

"Atunci când l-am rugat pe domnul Cioloș să-și formeze un cabinet, i-am lăsat toată libertatea să-și aleagă echipa. Atunci când domnul Cioloș va dori să-și schimbe echipa vom afla toți. Una peste alta, lucrurile funcționează, Guvernul are un mandat foarte scurt pe care îl transpune în practică. Datele macro sunt încurajatoare, am avut creșteri salariale stabilite de acest guvern încă din toamna anului trecut și avem un șomaj relativ mic".

despre criticile la adresa mandatului său:

"Nivelul de mulțumire și nemulțumire se corează și cu datele economice și cu tonul media. Trebuie să recunoaștem că sunt mulți români cărora nu le merge bine, sunt mulți români nemulțumiți de sistemul sanitar, sunt mulți tineri care nu își găsesc de lucru. Mai avem mult de muncă și eu, și Guvernul, și clasa politică. Apoi trebuie să admitem că nenumăratele știri negative pe care le primim îi face oameni să fie iritați, nervoși. Când am intrat în campania electorală, am spus că vreau altfel de politică. Majoritatea și-au dat seama că vorbesc mai puțin, fac mai mult, dar am dorit și doresc ca dezbaterea în spațiul politic să fie pe o tonalitate serioasă, aplicată. Așa suntem noi, oamenii, mergem și alegem pe cineva și așteptăm după două zile să schimbe totul. Uneori durează un pic mai mult".

Pot să confirm că domnul Mihalache a fost propus ca ambsador al României în Marea Britanie și am aprobat această propunere. Și nu este singura. Avem un pachet. Avem o propunere bună pentru Budapesta: domnul Marius Lăzurca.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi Klaus Iohannis
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close