Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis: Legea salarizării este un eşec. Cu aceşti pesedişti nu vom face niciun fel de descentralizare

Klaus Iohannis: Legea salarizării este un eşec. Cu aceşti pesedişti nu vom face niciun fel de descentralizare

Klaus Iohannis: Legea salarizării este un eşec. Cu aceşti pesedişti nu vom face niciun fel de descentralizare
12 Mai 2018   •   18:48

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, sâmbătă, la Blaj, Legea salarizării, spunând că nu reprezintă o reformă.

„Tocmai lucrurile pe care le-am menţionat: independenţa instituţiilor, autonomia instituţiilor, statul de drept, stabilitatea fiscală, tocmai acestea au fost puse în pericol în cursul ultimului an prin aşa-zise reforme, printre care vă amintesc numai ultima, de mare insucces, aşa numita reformă a salariilor. Cum să înţeleagă un om de rând că i se promite o creştere de 25 la sută, iar după scurt timp se mută contribuţiile sociale de la angajator la angajat şi nu o să-i crească salariul, chiar unii au păţit să le scadă salariile, aşa ceva nu putem să numim o reformă, este un eşec. Astfel de eşecuri trebuie evitate pentru că au repercusiuni în timp, în profunzime. Cel care câştigă banii trebuie să întreţină o familie, iar dacă nu i se onorează munca, atunci nu va fi în situaţia să-şi întreţină aşa cum trebuie familia”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis spune că prin măsurile luate de PSD, partidul condus de Liviu Dragnea riscă scoată România din Europa.

„Acum, cu acești pesediști nu vom face niciun fel de descentralizare, pentru că se vede că ei doresc să țină resursele la centru și să le gestioneze discreționar. Deci o descentralizare fără bani e una de ochii lumii, e una falsă. Eu cred că descentralizarea trebuie făcută. Avem exemple în lume unde descentralizarea este un mare succes și cred că trebuie să urmăm aceste exemple. Fără descentralizare o să fim cumva la jumătatea drumului.

Primarul știe ce vrea să facă în comunitatea lui, directorul și el știe ce vrea să facă în școala lui. Păi să meargă la un ministru, oricare ar fi el, și să ceară voie să facă ceva bun în comunitatea lui? Nu se poate așa ceva. Și-au făcut pesediștii un calcul să dea mai mulți bani la lume. Da, dar banii n-au fost și atunci au luat banii de la comunitățile locale. Este un demers greșit. Bunăstarea nu se va produce dând pe hârtie bani la bugetari, ci atunci când comunitățile vor câștiga real mai bine", a completat Iohannis.

Klaus Iohannis a anunţat că îl va invita pe ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a îi explica poziţia adoptată de reprezentanţii României la discuţia de la nivelul Serviciului European de Acţiune Externă al UE privind mutarea reprezentanţelor diplomatice în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

„În ceea ce priveşte cea mai recentă speţă, declaraţia care a fost pregătită de Serviciul de Acţiune Externă al UE, o să îl chem pe ministrul de Externe, ca să îmi explice ce şi cum s-a discutat şi care a fost motivaţia pentru măsura care s-a luat. În privinţa mutării ambasadei nu s-a făcut absolut niciun pas, în nicio direcţie. Ambasada nu poate fi mutată fără acordul meu. Punct! Indiferent cine ce spune", a declarat Iohannis. 

 

×
Subiecte în articol: guvern Klaus Iohannis
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close