Antena 3 CNN Politică Legea grațierii a trecut tacit de Senat. Explicația lui Liviu Dragnea

Legea grațierii a trecut tacit de Senat. Explicația lui Liviu Dragnea

Legea grațierii a trecut tacit de Senat. Explicația lui Liviu Dragnea
23 Mai 2017   •   15:10

Proiectul legii graţierii a fost adoptat tacit în Senat din cauză că nu a fost transmis la timp raportul Comisiei juridice, a afirmat, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea

Întrebat la Parlament de ce nu s-a dat un vot pe proiectul legii graţierii în Senat, Dragnea a răspuns: "Pentru că cei de la comisie n-au venit cu raportul, pentru că, până să se (...) finalizeze termenul de aprobare tacită, n-au căzut de comun acord asupra unei forme finale. Asta e". 

Totodată, întrebat dacă PSD şi ALDE nu au majoritate în acea comisie, liderul social-democrat a replicat: "Mai dezgropăm morţii? A ajuns în Cameră legea". 

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că proiectul legii graţierii, care urma să fie adoptat tacit marţi, nu poate intra pe ordinea de zi a plenului, întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul Comisiei juridice în acest caz. 

"Nu ştiu dacă o lăsăm aşa (să fie adoptată tacit - n.r.), dar până în momentul de faţă de la Comisia juridică nu am primit raportul. Fără raport, nu poate să intre pe ordinea de zi a plenului", a spus luni Tăriceanu, la finalul Biroului permanent al Senatului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close