Antena 3 CNN Politică Liberalii, critici la adresa refendumului din Olt

Liberalii, critici la adresa refendumului din Olt

Liberalii, critici la adresa refendumului din Olt
20 Sep 2018   •   19:09

Preşedintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că referendumul local ce se va desfăşura pe 6 şi 7 octombrie pentru schimbarea denumirii judeţului în Olt-Romanaţi este un moft, însă nu-i va îndemna pe cetăţeni să voteze "pentru" sau "împotrivă". 

Voiculescu susţine că judeţul se confruntă cu probleme reale, în principal de infrastructură, iar un referendum în vederea schimbări denumirii judeţului nu le rezolvă. 

"Referendumul pentru schimbarea numelui judeţului este o iniţiativă care considerăm că nu îşi avea rostul la momentul actual, mai mult decât atât este un moft, o ambiţie a domnului Stănescu şi a parlamentarilor din sudul judeţului. Consider că, la momentul actual, judeţul Olt se confruntă cu probleme mult mai mari, în primul rând de infrastructură. Acest referendum nu rezolvă problemele reale ale judeţului. Am tot respectul pentru cetăţenii judeţului Olt care îşi doresc o astfel de reparaţie morală, noi nu ne vom îndemna membrii şi activul de partid să voteze "pentru" sau "împotrivă" la acest referendum. Tragem un semnal de alarmă că nu era necesară o astfel de cheltuială, este doar un moft şi doar o ambiţie a celor de la PSD", a declarat Voiculescu. 

El a anunţat că PNL va ataca în contencios hotărârea Consiliului Judeţean (CJ) Olt adoptată miercuri, 19 septembrie, într-o şedinţă de îndată, deoarece liberalii consideră că nu a fost respectată legea în ce priveşte convocarea şedinţei CJ Olt, dar şi în privinţa extinderii duratei de votare, de la o zi la două zile. 

Voiculescu a mai declarat că nici pentru referendumul de revizuire a Constituţiei pentru redefinirea familiei, PNL Olt nu va îndemna cetăţenii să voteze într-un anumit fel. El a afirmat că susţine familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, dar consideră că organizarea referendumului naţional aduce în dezbatere o "temă falsă" menită să distragă atenţia de la probleme reale, întrucât în prezent legislaţia în vigoare oricum nu permite căsătoria persoanelor de acelaşi sex. 

"PNL a luat decizia de a nu se implica în acest referendum (...) şi facem apel la toate forţele politice să nu politizeze acest referendum, el este o iniţiativă civică, care a strâns peste 2,7 milioane de semnături. Ţin să fac o precizare extrem de importantă, anume că prin votul parlamentarilor PNL legea pentru organizarea acestui referendum a trecut, deci nu ne opunem (...) Este o iniţiativă civică, fiecare cetăţean, fiecare membru al PNL, este liber să voteze cum doreşte. Atragem atenţia că este o temă cu totul falsă, această iniţiativă nu rezolvă în niciun fel problema căsătoriilor între persoanelor de acelaşi sex. Niciun act normativ existent la momentul actual nu permite căsătoria persoanelor de acelaşi sex. (...) Vrea să distragă atenţia de la o guvernare dezastruoasă, de la violenţele din 10 august, de la o inflaţie record. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu susţin familia ca fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi cred în cred în dreptul copiilor de a beneficia de dragostea naturală a unei mame şi a unui tată", spus Liviu Voiculescu.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close