Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea anunță dezbateri în Parlament privind viitorul Uniunii Europene

Liviu Dragnea anunță dezbateri în Parlament privind viitorul Uniunii Europene

Liviu Dragnea anunță dezbateri în Parlament privind viitorul Uniunii Europene
Sursa foto: Foto: Facebook/Liviu Dragnea
09 Mar 2017   •   23:12

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că săptămâna viitoare va anunţa calendarul dezbaterilor ce vor fi organizate la nivelul Parlamentului pe tema viitorului Uniunii Europene. 

" Da. Săptămâna viitoare voi anunţa acest calendar de dezbateri (...) dezbateri serioase cu academicieni, cu oameni de specialitate, cu lideri politici, cu profesori universitari, cu specialişti din Ministerul de Externe, din Ministerul Afacerilor Europene. La Parlament, pentru că (...) în toate ţările (membre UE - n.r.) acum se discută intens. Şi multe au găsit înţelepciunea, dacă nu chiar toate, Putere, Opoziţie, adversari, neadversari, să stea la aceeaşi masă pentru că interesul este uriaş", a precizat Liviu Dragnea la România Tv, întrebat dacă PSD, ca partid de guvernământ, are de gând să iniţieze o dezbatere pe tema "reorganizării UE". 

În context, pe tema viitorului Uniunii Europene, preşedintele PSD a precizat că el este cel care i-a sugerat premierului Sorin Grindeanu să-l contacteze pe preşedintele Klaus Iohannis în vederea formulării unei poziţii comune a României, înainte de participarea la reuniunea şefilor de stat şi de guvern PES, eveniment desfăşurat în marja Consiliului European programat pentru 9-10 martie la Bruxelles. 

"Eu l-am sunat şi i-am zis că, în opinia mea, ar fi bine să-l sune pe preşedinte să se vadă, înainte ca amândoi să meargă la Bruxelles, pentru că înainte de Consiliul European familia social-democrată europeană, şefi de stat şi de guvern, şi familia popular-europeană au întâlniri informale înainte de a se duce în Consiliul European. Şi pentru a avea un punct de vedere comun, e bine să se întâlnească. Drept pentru care, premierul Grindeanu l-a sunat pe preşedintele Iohannis, s-a văzut cu preşedintele (...) şi sper că au avut o discuţie bună", a declarat Dragnea. 

Liderul social-democraţilor a subliniat că, privitor la tema europeană, "Klaus Iohannis şi Sorin Grindeanu sunt preşedintele, respectiv premierul aceleiaşi ţări". 

"Şi cred că e bine să fie o voce comună, ca oamenii aceia (partenerii de discuţii europeni - n.r.) să înţeleagă că, din această ţară, Parlamentul, Guvernul, Preşedinţia susţin acelaşi punct de vedere, şi anume, să facem parte din această Uniune Europeană care să rămână unită, în care şi noi să avem aceleaşi drepturi. Din păcate, după 10 ani de zile în care ni s-a spus că vom fi egali în drepturi cu celelalte ţări, acum ni se spune că s-ar putea să nu mai fie. Ceea ce nu e în regulă", a mai afirmat Dragnea. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close