Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea, după ce a fost acuzat că este implicat într-un dosar de spălare de bani în Brazilia: ”Ce vă pot mărturisi este că m-au prins când vindeam portocale pe plajă”

Liviu Dragnea, după ce a fost acuzat că este implicat într-un dosar de spălare de bani în Brazilia: ”Ce vă pot mărturisi este că m-au prins când vindeam portocale pe plajă”

Liviu Dragnea, după ce a fost acuzat că este implicat într-un dosar de spălare de bani în Brazilia: ”Ce vă pot mărturisi este că m-au prins când vindeam portocale pe plajă”
09 Mar 2018   •   11:17

RISE Project a obținut confirmarea că autoritățile din Brazilia au în desfășurare o anchetă al cărei subiect este președintele PSD, Liviu Dragnea.
Procurorul federal, Carlos Wagner Barbosa Guimarães, ar fi declarat că atât Dragnea cât și Mugurel Gheorghiaș sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în această țară.

Potrivit Rise Project, brazilienii au inițiat ancheta după ce procurorii din România au luat legătura cu ei, în iulie anul trecut. Domnul Barbosa Guimarães a declarat că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit “portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia. 

În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri.

Liviu Dragnea a făcut declarații la Palatul Parlamentului, în legătură cu informații apărute recent în spațiul public, referitoare la cazul de spălare de bani în Brazilia.

”Văd o mare disperare înainte de Congres. Ce vă pot mărturisi este că m-au prins când vindeam portocale pe plajă, îmi asum asta. Nu am nimic în Brazilia. Totul este prezentat în declarația de avere. Eu am încheiat discuția despre acest subiect. Înțeleg că este o supărare și trebuie să reîncălzească ciorba, au reîncălzit-o, dar eu nu mănânc.”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a vorbit și despre candidaturile depuse de greii PSD pentru funcția de președinte executiv al partidului.

”N-am de unde să ştiu ce va face CEX, care e o structură democratică, dar o să încerc să-i conving pe colegii mei să le aprobe. Am înţeles că unul dintre candidaţi nu are nici măcar declaraţia de candidat, e doar un dosar. Dacă e cazul, aprobăm şi un dosar gol, ca să nu mai fie. Eu propun. Eu m-am abţinut când s-a votat această condiţie, care a fost considerată de toţi colegii noştri o condiţie minimală, dar pentru a nu fi discuţii o să încerc să-i conving ca toată lumea să candideze, să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”, a mai spus Dragnea.

×
Subiecte în articol: Dragnea dosar spalare de bani
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close