Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Îi cer lui Klaus Iohannis să rămână președintele României, nu este președintele PNL

Liviu Dragnea: Îi cer lui Klaus Iohannis să rămână președintele României, nu este președintele PNL

Liviu Dragnea: Îi cer lui Klaus Iohannis să rămână președintele României, nu este președintele PNL
29 Sep 2016   •   16:34

Liviu Dragnea, președintele PSD, spune că afirmațiile lui Klaus Iohannis privind nominalizarea unui premier sunt la limita Constituției și că președintele manifestă o tendință de a acumula tot mai multă putere.

”Le consider la limita Constituției. Îi cer să rămână președintele României, nu este președintele PNL. Românii vor hotărî cine va conduce țara, prin votul lor. Se vede o tendință la președinte de a acumula toată puterea. PNL rămâne același partid rău cu Blaga sau fără Blaga. În plan personal îmi pare rău pentru el, justiția va decide. Nu ne avantajează, nici nu ne dezavantajează ce se întâmplă în PNL. Prin ceea ce a spus președintele, mesajul e următorul: nu mă interesează ce votează românii, premierul îl pun eu și îl pun pe Cioloș. Și este un atac brutal la adresa democrației, așa cum a spus și Tăriceanu” a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că, după alegerile parlamentare din acest an, nu va nominaliza în funcţia de premier o persoană independentă politic. Iohannis a spus că premierul Dacian Cioloş va trebui să răspundă, în perioada următoare, dacă rămâne independent sau dacă îşi declară simpatia ori adeziunea pentru un partid politic.

"Este o întrebare la care dl Cioloş cred că va trebui să răspundă în perioada următoare, fiindcă mulţi îşi pun întrebarea dacă Dacian Cioloş rămâne un premier independent şi după aceea se retrage sau dacă doreşte să îşi continue anumite proiecte, şi recunosc că personal cred că ar face bine să continue, are proiecte bune începute, dar atunci să îşi declare măcar simpatia sau adeziunea sau preferinţa pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare. (...) Dacian Cioloş ar putea să continue foarte bine proiecte importante dacă acum, când ecuaţia este încă incertă, îşi declară intenţiile de viitor şi mai devreme sau mai târziu ar trebui să declare şi cu cine vrea să pună în continuare în practică aceste lucruri", a explicat Iohannis, întrebat dacă este de luat în calcul o apropiere a lui Dacian Cioloş de PNL. 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close