Antena 3 CNN Politică Lovitură pentru PNL! Cinci primari liberali vor activa în ALDE

Lovitură pentru PNL! Cinci primari liberali vor activa în ALDE

Lovitură pentru PNL! Cinci primari liberali vor activa în ALDE
01 Mar 2017   •   14:26

Cinci primari din PNL şi un fost deputat liberal, Ionela Pop Bruchental, şi-au manifestat intenţia de a activa în cadrul organizaţiei ALDE Bihor, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, liderul judeţean al partidului, Traian Bodea.

''Avem o discuţie destul de avansată cu doamna Bruchental şi nu numai de a ni se alătura nouă, ca formaţiune politică. Au fost nişte discuţii puţin mai neconstructive în cadrul filialei (PNL - n.r.) faţă de cei care vor să vină spre noi. Eu felicit faptul că oameni ca doamna Ionela Bruchental şi primari din zona ei vor să se alăture la ALDE Bihor şi o vor face cu siguranţă. E vorba de cinci primari, de la PNL. Ei nu pot, legal, să treacă de la partidul la care sunt, având funcţii administrative, dar vor activa în cadrul ALDE şi rămâne la atitudinea lor, când şi cum vor face pasul înspre ALDE", a precizat Bodea.

Acesta a anunţat că în perioada următoare vor fi demarate alegeri în toate cele aproximativ 70 de filiale locale, ce se vor finaliza cu conferinţa judeţeană, a cărei dată va fi stabilită de Delegaţia Permanentă în 14 martie.

În cadrul Delegaţiei se va stabili şi calendarul alegerilor locale.

"Nu vă ascund faptul că avem solicitări de la alte partide politice ale unor practicieni, să spun aşa, care fac politică de ani buni, să vină să se înroleze în rândurile noastre şi să facem cu toţii împreună ca ALDE Bihor să se dezvolte. Vorbesc despre oameni care fie pleacă din alte partide, fie despre primari care doresc să vină spre noi, viceprimari sau simpli consilieri locali sau oameni care au activat în alte partide", a mai spus Bodea.

El a motivat că alegerile sunt necesare, membrii organizaţiei fiind nemulţumiţi de procentul obţinut în alegerile generale, din cauza mobilizării insuficiente sau deoarece unii colegi nu au activat la fel de mult ca şi în alegerile locale, dar şi pentru că se simte nevoia unei "primeniri" după perioada de acomodare şi fuziune între vechiul Partid Conservator şi Partidul Liberal Reformator.

''Azi ALDE este un partid parlamentar, care se află la guvernare atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean, şi care are nevoie de o primenire, de o reformă şi revigorare în cadrul partidului astfel încât să ne întărim forţele şi să îi cooptăm pe cei care doresc - şi nu sunt puţini care vor să vină înspre ALDE Bihor, fie că sunt deocamdată înregimentaţi la alte partide, fie sunt simpli oameni care vor să facă politică'', a spus Bodea.

La conferinţa judeţeană se vor alege toţi cei din conducerea organizaţiei judeţene, respectiv preşedinte, preşedinţi executivi, vicepreşedinţi, secretar general şi membrii Biroului Politic al ALDE Bihor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: PNL ALDE
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close