Antena 3 CNN Politică Lucrețiu Pătrășcanu se "înscrie" în PSD. Cum reacționează tinerii social-democrați la aflarea veștii VIDEO

Lucrețiu Pătrășcanu se "înscrie" în PSD. Cum reacționează tinerii social-democrați la aflarea veștii VIDEO

 Lucrețiu Pătrășcanu se "înscrie" în PSD. Cum reacționează tinerii social-democrați la aflarea veștii VIDEO
19 Noi 2017   •   17:18

O parte din viitorii policieni par să fi lipsit de la orele de istorie. Nu că toți cei actuali ar fi fost prezenți. Dar chiar și așa, o întrebare-capcană pare să-i fi dat pe tinerii social-democrați, prezenți la o reuniune a partidului.

Echipa de la Politikix a vrut să vadă cum se descurcă aspiranții la o funcție de parlamentar, ministru sau președinte al României.

Cine a fost Lucrețiu Pătrășcanu

Născut în 1900, la Bacău, Lucrețiu Pătrășcanu a fost un om politic român, membru al conducerii Partidului Comunist Român, ministru, avocat, sociolog și economist. Licențiat în drept și doctor în științe economice al Universității din Leipzig, Pătrășcanu era o figură rară printre puținii comuniști din România. A fost reprezentant al ilegaliștilor români la Comintern și în alianța politică ce a declarat scoaterea țării din alianța hitleristă în august 1944. Primul comunist devenit ministru a deținut portofoliul Justiției.  În 1946, la Cluj, la un miting ținut în fața studenților greviști, își începe discursul cu cuvintele Înainte de a fi comunist, sunt român. Aceste cuvinte nu vor fi convenind colegilor de partid, care l-au catalogat ca fiind naționalist. Căzut în dizgrație, este arestat în 1948  alături de soția sa și este condamnat, după șase ani la moarte. În aprilie 1954 este împușcat la Jilava.

 

×
Subiecte în articol: PSD
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close