Antena 3 CNN Politică Șeful CJ Ilfov, Marian Petrache, acuzat de luare de mită și șantaj. El își anunță demisia din toate funcțiile din PNL

Șeful CJ Ilfov, Marian Petrache, acuzat de luare de mită și șantaj. El își anunță demisia din toate funcțiile din PNL

Șeful CJ Ilfov, Marian Petrache, acuzat de luare de mită și șantaj. El își anunță demisia din toate funcțiile din PNL
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Feb 2017   •   10:33

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a fost vineri dimineață la DNA, unde a aflat că este pus sub învinuire pentru șantaj și luare de mită, în urma unui denunț pentru niște fapte care s-ar fi petrecut acum nouă ani.

Anchetatorii susţin că în perioada în care era secretar de stat în Ministerul de Interne, între 2007-2008, l-ar fi santajat pe primarul din Jilava, iar în schimb ar fi primit o excusie la Monte Carlo. 

Din primele informații, denunțătorul ar fi Adrian Mladin, fost primar din Jilava. În denunț, Mladin susține că i-ar fi plătit lui Petrache o excursie la Monte Carlo, în valoare de 2.000 de euro.

"Acum nouă ani l-am şantajat eu. Şi-a adus aminte", a spus Petrache, referindu-se la Adrian Mladin. Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a adăugat că nu are motive să se teamă de acest dosar.

"Cum să-mi şantajez eu propriul primar? Nu vi se pare că e strigător la cer?", a adăugat Petrache.

Întrebat dacă a fost prieten cu Mladin, Petrache a răspuns că e prieten cu toţi primarii din Ilfov.

Primarul Adrian Mladin a fost condamnat definitiv, în 14 iulie 2016, de instanţa supremă, la cinci ani şi zece luni de închisoare cu executare, în dosarul privind retrocedări ilegale de terenuri, astfel că şi-a pierdut mandatul la Primăria Jilava.

Petrache: Demisionez din funcțiile din PNL, nu de șef al CJ

Preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a anunţat vineri, după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj, că vrea să demisioneze din funcţiile pe care le are în partid.

”Demisionez din funcţiile din partid: preşedinte al organizaţiei Ilfov şi secretar general interimar”, a declarat Petrache, la ieșirea de la DNA, motivând că acuzaţiile procurorilor îi afectează credibilitatea.

În schimb, Petrache a spus că nu va renunţa la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, pentru că a fost ales ca membru al CJ Ilfov.

×
Subiecte în articol: Marian Petrache denunt luare de mita santaj
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close