Antena 3 CNN Politică Marko Bela: Ori rezolvăm problema Educaţiei, ori pierdem majoritatea guvernamentală

Marko Bela: Ori rezolvăm problema Educaţiei, ori pierdem majoritatea guvernamentală

Marko Bela: Ori rezolvăm problema Educaţiei, ori pierdem majoritatea guvernamentală
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Noi 2010   •   21:03

Liderul UDMR Marko Bela, a declarat, în cadrul emisiunii Ştirea Zilei, că Guvernul riscă să piardă majoritatea parlamentară, în cazul în care Camera Deputaţilor nu va reforma Legea Educaţiei cât mai curând.

Marko este de părere că o asemenea perioadă de criză necesită măsuri ferme şi rapide, luate de o majoritate fermă a Parlamentului. "Preşedintele a avut o încercare de a face un apel către opoziţie prin moratorii, solidaritate şi ala mai departe De acord. Pentru că în legătură cu unele probleme de interes naţional ar trebui să avem un anumit consens. Dar totuşi, într-un parlament care funcţionează bine, responsabilitatea revine majorităţii guvernamentale. Nu opoziţia este de vină că avem probleme cu Legea Pensiilor".

„Într-o perioadă ca asta trebuie să iei măsuri ferme şi rapide. Vorbesc de toate legile,, nu doar de cea a Educaţiei”, a declarat preşedintele UDMR.

Mai mult decât atât, acesta este părere că în momentul în care coaliţia de guvernare apelează la opoziţie pentru a putea vota o serie de legi în Camera Deputaţilor şi pentru a găsi soluţii, atunci există o fisură în cadrul conducerii.

„Când suntem obligaţi să ne adresăm opoziţiei, înseamnă că ceva nu merge de partea guvernamentală. Ori reuşim să rezolvăm problema educaţiei, ori pierdem majoritatea guvernamentală”, a adăugat liderul maghiarilor din România.

Marko Bela: Nu Opoziţia este de vină că avem probleme cu Legea Pensiilor sau Legea Educaţiei


În acelaşi timp, Marko Bela a menţionat că ar fi dispus să considere o nouă formulă de guvernare, însă va avea nevoie de certitudinea aplicării unor reforme.

Liderul UDMR a adăugat că ia în considerare posibilitatea de a lua legătura cu partidele de opoziţie pentru a discuta despre ieşirea din criză, în cazul în care aceştia vor propune măsuri noi, care să rezolve probleme României.

"Putem specula şi în acest moment alte formule, mai viabile, dar acestea depind de un lucru extrem de important, de programe. Deci, dacă o altă formaţiune vine cu alte soluţii, alte măsuri (...) în ceea ce priveşte fiscalitatea, cheltuielile, stimularea economiei, atunci eu cred că ar trebui să discutăm foarte repede."

Marko Bela: Putem specula alte variante pentru guvernare, dar acestea depind de programe


Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, luni, că este necesară o revigorare a majorităţii parlamentare. Liderul Uniunii susţine că UDMR ar putea ieşi de la guvernare, dar că nu doreşte să ameninţe pe nimeni cu acest lucru.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close