Antena 3 CNN Politică Mihai Tudose: Chinezii sunt interesați să construiască reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Mihai Tudose: Chinezii sunt interesați să construiască reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Mihai Tudose: Chinezii sunt interesați să construiască reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă
13 Iul 2017   •   22:59

Premierul Mihai Tudose a discutat joi, la Palatul Victoria, despre oportunităţile de investiţii în România cu o delegaţie oficială din Republica Chineză, condusă de Liu Yunshan, membru al Comitetului permanent al Biroului Politic al Comitetului central al PCC. 

„Avem în România oportunităţi de investiţii şi un mediu de afaceri prietenos şi predictibil. Avem toate elementele necesare pentru un schimb mai activ între ţările noastre, în domeniul comercial, al energiei, infrastructurii şi al producţiei. Potenţialul de investiţii al Chinei este impresionant. Suntem încântaţi să beneficiem de experienţa Chinei în domeniul transporturilor şi să atragem investiţii care să producă în România pentru piaţa chineză, dar şi pentru cea din Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Şeful Executivului român a menţionat că există perspective concrete de colaborare cu partenerii chinezi pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. 

La rândul său, înaltul oficial chinez a subliniat că România este un partener economic foarte important pentru China, din punct de vedere al poziţiei geografice, ca poartă de intrare comercială în Europa. 

"În China există numeroase firme competitive, iar Guvernul chinez încurajează aceste firme să investească în România, având în vedere şi faptul că România este al doilea partener comercial al Chinei după Uniunea Europeană, dar şi capacitatea investiţională şi financiară actuală a statului chinez", a declarat Liu Yunshan. 

Acesta a adăugat că pentru următorii 5 ani China preconizează că va importa produse în valoare de 8.000 miliarde de dolari şi îşi propune să investească peste hotare 750 miliarde de dolari. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: reactoare Cernavoda chinezi mihai tudose
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close