Antena 3 CNN Politică Ministrul de Interne face o vizită în zonele inundate din Galaţi, pentru a vedea cum sunt distribuite ajutoarele

Ministrul de Interne face o vizită în zonele inundate din Galaţi, pentru a vedea cum sunt distribuite ajutoarele

Ministrul de Interne face o vizită în zonele inundate din Galaţi, pentru a vedea cum sunt distribuite ajutoarele
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Sep 2013   •   11:14
Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, şi secretarul de stat Cătălin Chiper merg, sâmbătă, în zonele inundate din judeţul Galaţi, pentru a vedea cum sunt distribuite ajutoarele persoanelor afectate în urma ploilor din ultimele zile.
Potrivit Miniserului Afacerilor Interne, ministrul Radu Stroe şi secretarul de stat Cătălin Chiper, coordonator al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, se vor interesa de situaţia oamenilor din zonele afectate de inundaţii, precum şi de stadiul activităţii de distribuire a ajutoarelor.
Peste 600 de pompieri, jandarmi şi poliţişti ajută oamenii din localităţile gălăţene Pechea, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Costache Negri şi Cuca să scoată apa şi noroiul din locuinţe şi curţi.
Ministrul Radu Stroe va merge să vadă care este starea celor din echipele de intervenţie, aceştia fiind de 48 de ore în misiune, pentru a ajuta persoanele evacuate din locuinţe şi cele ale căror gospodării au fost inundate, a precizat MAI, într-un comunicat de presă, conform Mediafax.
Jandarmii şi pompierii aflaţi în zonele afectate de inundaţii participă şi la acţiunea de distribuire către populaţie a ajutoarelor trimise în zonă. În noaptea de vineri spre sâmbătă, ajutoarele care nu au fost distribuite populaţiei au fost depozitate la primării, paza acestora fiind asigurată de jandarmi.
Nouă persoane, între care o fetiţă de opt ani, şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a prezentat, vineri, un bilanţ provizoriu al pagubelor produse de inundaţii în ultimele 48 de ore, fiind afectate 22 de localităţi, pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Tecuci.
Potrivit bilanţului, 2.434 de persoane au fost evacuate din locuinţe din cauza inundaţiilor. De asemenea, 1.374 de case au fost afectate de viituri, iar 11 locuinţe au fost distruse complet. Totodată, 140 de persoane au fost salvate de la înec. 
Aproximativ 350 de case din Slobozoia Conachi şi Cuza Vodă, judeţul Galaţi, au fost inundate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost făcută o deversare controlată a apelor acumulate într-un iaz piscicol pentru a se evita inundarea mai multor sate, localnicii fiind evacuaţi încă din timpul zilei
Potrivit autorităţilor locale, în Slobozia Conachi au fost evacuate aproximativ 250 de case, alte o sută de locuinţe fiind inundate în localitatea Cuza Vodă, primarul uneia dintre cele două comune declarând că oamenii au fost evacuaţi încă din cursul zilei de vineri cu ajutorul militarilor, în condiţiile în care unii bătrâni nu voiau să plece din locuinţe.
Vineri, premierul Victor Ponta a inspectat comunele gălăţenene Cuca, Pechea, Costache Negri şi Cudalbi, grav afectate de inundaţii, spunându-le sinistraţilor că în şedinţa de Guvern de miercuri se va aproba alocarea, din Fondul de rezervă, a banilor necesari refacerii caselor avariate, adăugând că evaluarea în acest sens se va face după retragerea apelor.
"Deocamdată, nu se poate face nimic până când nu se opreşte ploaia şi nu se retrag apele. Apoi se va putea face evaluarea situaţiei din teren, după care, în şedinţa de Guvern de miercuri, vom aproba alocarea dn Fondul de rezervă a sumelor necesare cumpărării materialelor de construcţie pentru refacerea caselor avariate. Acum, mai mult de-atât n-avem ce face", declara, vineri după-amiază, premierul Victor Ponta în comuna gălăţeană Pechea, una dintre localităţile afectate de viituri.
Premierul le-a cerut edililor să evacueze oamenii din zonele unde sunt prognozate noi precipitaţii pentru evitarea producerii unor situaţii similare, spunând: "Mai bine scoatem oamenii din locuinţe şi ne înjură decât să se întâmple ceva".
 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close