Antena 3 CNN Politică Ministrul Educației: Dacă ministrul de Interne primește verdict de plagiat și nu e demis, eu mă retrag din Guvern

Ministrul Educației: Dacă ministrul de Interne primește verdict de plagiat și nu e demis, eu mă retrag din Guvern

 Ministrul Educației: Dacă ministrul de Interne primește verdict de plagiat și nu e demis, eu mă retrag din Guvern
25 Iul 2016   •   17:03

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, amenință cu demisia din Guvernul Cioloș. Asta în cazul în care premierul nu îl va da afară din Executiv pe ministrul de Interne, Petre Tobă, în cazul în care se dovedește că acesta a plagiat în teza de doctorat. Ministrul Educației crede că Tobă trebuie demis dacă primește verdictul de plagiat și că i-a comunicat opinia sa și premierului Cioloș.

"N-am avut o discuție despre acest lucru în mod direct, pentru că nu s-a pus această problemă atunci când mi-a oferit portofoliul, însă eu însumi am ridicat chestiunea și am spus că sunt foarte neliniștit, că sunt într-o poziție inconfortabilă să accept o astfel de poziție, foarte onorantă de altfel, atunci când există aceste suspiciuni foarte bine argumentate și credibile - cel puțin din ce am văzut în presă. Dar, dacă se dovedește că este vorba de plagiat, în măsura în care nu vor fi luate măsuri administrative și politice, eu mă retrag din acest guvern. Fără niciun fel de rezervă, i-am comunicat asta și d-lui prim-ministru Cioloș", a declarat Mircea Dumitru, într-un interviu apărut luni.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close