Antena 3 CNN Politică Tudorel Toader, explicații despre scandalul din Justiție: Raportul GRECO, transformat în subiect politic

Tudorel Toader, explicații despre scandalul din Justiție: Raportul GRECO, transformat în subiect politic

Tudorel Toader, explicații despre scandalul din Justiție: Raportul GRECO, transformat în subiect politic
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
09 Mai 2018   •   10:40

Update: „Raportul GRECO, din păcate, a fost transformat într-o temă politică mult mediatizată și cu foarte multe inexactități. Această somație să publicăm imediat în ziua raportului categoric cu rea credință a fost făcută”, spune Tudorel Toader. 

Tudorel Toader spune că a discutat cu specialiștii care au redactat raportul GRECO și aceștia nu se ridică la nivelul de profesionalism necesar pentru a redacta un raport asupra unei țări.

„Eu aș începe cu un îndemn: să ne păstrăm demnitatea de legiferare, în acord cu specificul național, cu legislația națională și cu respectarea acordurilor internaționale. Îmi exprim speranța Raportul GRECO este opera exclusivă a specialiștilor de la GRECO, fără influență din spațiul intern. Vă spun că eu personal am stat de vorbă cu specialiștii GRECO, la Ministerul Justiției și nu mi-au lăsat impresia că din punct de vedere profesional se ridică la nivelul de competență pentru realizarea acestui raport. Aș vrea să vă mai spun faptul că acest raport al GRECO nu face Nu face parte din a 5-a rundă, acesta este un raport ad-hoc.”, a spus Tudorel Toader.

Știrea inițială

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va fi prezent miercuri în plenul Senatului, începând cu ora 10,00, la 'Ora Guvernului', dezbaterea politică solicitată de grupul parlamentar PNL având ca temă "Implicaţiile raportului GRECO asupra imaginii justiţiei în România".

Iniţial dezbaterea a fost stabilită pentru data de 3 mai, dar a fost reprogramată.

"Poziţia PNL este că ministrul Justiţiei fuge de a veni în faţa Senatului în tot acest scandal al legilor Justiţiei şi al Codurilor penale. Se eschivează de a veni în Senat, dar până la urmă va veni şi va trebui să răspundă unor probleme foarte grave în ceea ce înseamnă Justiţia din România. De la raportul GRECO până acum s-au mai întâmplat o grămadă de lucruri. Se încearcă în continuare o ingerinţă mare în actul de Justiţie din România din partea celor de la PSD", declara, pe 2 mai, pentru AGERPRES, viceliderul senatorilor PNL Eugen Pîrvulescu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat pe 11 aprilie că liberalii au decis să îl convoace pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la dezbaterea 'Ora Guvernului', la Senat, în contextul raportului Grupului statelor împotriva corupţiei al Consiliului Europei. GRECO se declara profund îngrijorat de anumite aspecte ale Legii privind statutul judecătorilor şi al procurorilor, ale Legii privind organizarea sistemului judiciar şi ale Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii adoptate recent de Parlamentul României, precum şi de proiectele de amendamente la legislaţia penală. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: parlament tudorel toader
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close