Antena 3 CNN Politică Ministrul Sănătăţii: Multe probleme care apar ţin de indolenţă, de nepăsare, de lene

Ministrul Sănătăţii: Multe probleme care apar ţin de indolenţă, de nepăsare, de lene

Ministrul Sănătăţii: Multe probleme care apar ţin de indolenţă, de nepăsare, de lene
12 Feb 2018   •   14:31

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că îşi doreşte să schimbe mentalităţi, pentru că multe dintre problemele care apar în sistem ţin de ''indolenţă, de nepăsare, de lene''.

''În afară de cadrul legislativ care trebuie îmbunătăţit prin legea sănătăţii, o nouă lege, (...) mi-aş dori, mi-ar plăcea să schimbăm mentalităţi, pentru că multe dintre problemele care apar ţin de indolenţă, de nepăsare, de lene, de o blazare în care ne-am complăcut cu toţii, astfel încât pacientul n-a mai fost în centrul sistemului sau încă n-am reuşit să-l punem în centrul sistemului. Cred că asta mi-aş dori să fac, să încerc să-i fac pe oameni să fie mai buni vizavi de cei care chiar suferă'', a afirmat Sorina Pintea la RFI.

Întrebată cum va face acest lucru, ministrul Sănătăţii a vorbit de coerciţie, de respectarea regulilor şi protocoalelor, de care nu se mai ţine cont.

"În primul rând prin coerciţie, pentru că avem nişte reguli, avem nişte protocoale, avem nişte chestiuni care ţin de bunul mers al activităţii şi noi nu le facem sau le-am pus într-un sertar şi am uitat de ele. Prin urmare, va trebui să ne ocupăm şi de asta", a spus ministrul.

Sorina Pintea a punctat faptul că atunci când vorbeşte despre coerciţie nu se referă neapărat la evaluarea managerilor, ci la schimbarea indicatorilor de performanţă, care nu mai sunt relevanţi.

"Nu neapărat evaluarea lor (n.r. - a managerilor de spitale). În primul rând, schimbarea indicatorilor de performanţă, care nu mai sunt relevanţi pentru ceea ce este sănătatea în ziua de astăzi şi apoi evaluarea pe baza acestor noi indicatori, care sper să cuprindă tot spectrul problemelor zilelor noastre", a precizat ministrul Sănătăţii.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close