Antena 3 CNN Politică Mircea Badea: O să îl auziţi în curând şi pe Traian Băsescu spunând că justiţia nu este independentă

Mircea Badea: O să îl auziţi în curând şi pe Traian Băsescu spunând că justiţia nu este independentă

Mircea Badea: O să îl auziţi în curând şi pe Traian Băsescu spunând că justiţia nu este independentă
04 Mar 2015   •   01:01

Mircea Badea a vorbit în cadrul ediţiei de astăzi a emisiunii "În gura presei", despre scrisoarea cutremurătoare a Monicăi Iacob Ridzi, condamnată la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu.

În scrisoarea sa, Ridzi vorbeşte despre regretele sale şi despre preţul pe care îl plăteşte acum şi ea, şi familia ei.

"Eu cred că doamna Mariana Alexandru nu poate rămâne tăcută ca şi Herezada, trebuie să ne spună: da am fabricat dosarul, da am primit ordine, sau nu, nici vorba de aşa ceva", a declarat Mircea Badea.

"Aş vrea totuşi o poziţie. Doamna Mariana Alexandru trebuie să aveţi o poziţie publică! Nu putem sta pe burtă aşa până trece. Nu merge!", a mai adăugat acesta.

Iată scrisoarea Monicăi Iacob-Ridzi:


"De curând, procurorul de caz, Mariana Alexandru, mi-a transmis că regretă că a ascultat de ordine şi a fabricat dosarul în ceea ce mă priveşte. Aceste regrete nu mă încălzesc deloc. Singurele care mă încălzesc în celula rece sunt sticlele cu apă caldă încălzită la filtrul de cafea. Pentru că apă caldă avem de 3 ori pe săptămână, mai puţin de 10 minute. Şi eu şi familia mea şi copiii mei am fost condamnaţi pe nedrept", scrie Monica Iacob Ridzi, din închisoare.

"(...) Regret că nu am vorbit până acum de abuzurile procurorilor şi judecătorilor în cazul meu. Faptul că sunt bolnavă nu mă împiedică să scriu. Nu încă. Voi încerca să fiu atentă cu ce scriu pentru că nu îmi doresc să mor în penitenciar din alte cauze decât cele naturale.(...) Am fost cândva naivă şi am crezut că, în România, Justiţia este independentă. Nu este aşa. În România Justiţia nu este independentă, este profund dependentă", mai scrie ea.

×
Subiecte în articol: justitie independenta
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close