Antena 3 CNN Politică Mircea Duşa: Preşedintele foloseşte argumente care nu sunt la locul lor, atunci când vorbim de armata României

Mircea Duşa: Preşedintele foloseşte argumente care nu sunt la locul lor, atunci când vorbim de armata României

Mircea Duşa: Preşedintele foloseşte argumente care nu sunt la locul lor, atunci când vorbim de armata României
de S.T.    |    21 Mar 2013   •   20:28

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a comentat, în direct la Antena 3, declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia se încearcă decapitarea armatei române.

"Preşedintele României era la o declaraţie politică. Foloseşte argumente care cred că nu sunt la locul lor, atunci când vorbim de armata României. (...) Legea 80 care reglementează cariera militară a fost făcută în ultimii 5 ani de zile prin nenumărate modificări încât în momentul de faţă nu există o viziune clară a carierei militare(...). Am avut mai multe discuţii cu preşedintele. I-am spus părerea mea, că nu sunt de acord să existe discriminări între militari", a spus Mircea Duşa, joi seară, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "La Ordinea Zilei".

Întrebat dacă se simte lezat de faptul că preşedintele l-a numit politruc, Mircea Duşa a spus că Traian Băsescu nu-l poate leza.

Şeful statului a cerut Parlamentului reexaminarea modificărilor la Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, care prevede că generalii şi amiralii pot fi menţinuţi în activitate după împlinirea vârstei standard de pensionare, până la 60 de ani, cu aprobarea anuală a conducătorului instituţiei.

Azi am trimis spre reexaminare o propunere de modificare a legii statutului cadrelor militare. Legea e plecată pe o iniţiativă legislativă a câtorva parlamentari, a fost respinsă de Camera Deputaţilor şi respinsă de Senat. Dacă aş fi promulgat-o azi, luni 41 de generali ar fi fost trecuţi în rezervă", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a infirmat, în cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", declaraţia preşedintelui potrivit căreia “41 de generali ar fi fost trecuţi în rezervă” începând de luni.

"Această instituţie este una de onoare şi generalii acestei armate sunt oameni serioşi(...). Sigur că o persoană, două...trei, care sunt la limita şi la vârsta pensionării, trebuiau să plece", a spus ministrul.

Vezi AICI întregistrarea integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei cu Dana Grecu şi Radu Tudor"





×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close