Antena 3 CNN Politică Mircea Ionescu-Quintus a murit. Politicienii deplâng dispariția marelui senior liberal

Mircea Ionescu-Quintus a murit. Politicienii deplâng dispariția marelui senior liberal

Mircea Ionescu-Quintus a murit. Politicienii deplâng dispariția marelui senior liberal
15 Sep 2017   •   16:20

Mircea Ionescu-Quintus a murit. Moartea preşedintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, reprezintă o mare pierdere pentru viaţa publică şi politică românească, a declarat pentru AGERPRES fostul şef de stat Ion Iliescu.

"Am aflat cu întristare vestea încetării din viaţă a domnului Mircea Ionescu Quintus, om politic proeminent în perioada de după 1989, unanim apreciat şi stimat pentru calităţile sale deosebite, pentru experienţa sa politică şi de viaţă, pentru spiritul său ponderat şi echilibrat. A fost o prezenţă activă atât în perioada activităţii Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională - prima structură de tip parlamentar constituită la începutul anului 1990, cât şi după aceea, după alegerile din mai 1990, fiind ales în Senatul României, în perioada activităţii de elaborare a Constituţiei ţării - Constituţii noi, democratice a României. O perioadă a fost şi ministru al Justiţiei. Peste tot s-a bucurat de stimă şi aprecieri unanime pentru spiritul său deschis şi ponderat, a fost prototipul de om politic unanim apreciat şi respectat de către toţi, independent de orientarea sa politică", a subliniat fostul şef de stat.

Liderul social-democrat a punctat pe scurt şi relaţia avută de el cu seniorul liberal.

"Personal m-am bucurat de o relaţie deschisă şi amicală de stimă şi respect reciproc şi de comunicare foarte lesncioasă, tocmai datorită calităţilor de care vorbim. Era un om înţelept, totdeauna cu păreri foarte avizate şi echilibrate în diverse domenii de activitate. Este o mare pierdere pentru viaţa noastră publică, politică. Doresc să transmit condoleanţe sincere familiei, prietenilor, celor apropiaţi. Îi voi păstra o amintire caldă pentru totdeauna", a subliniat Ion Iliescu.

Mircea Ionescu-Quintus a murit Fostul premier Victor Ponta consideră că moartea preşedintelui de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus reprezintă "o mare pierdere" pentru liberali şi pentru politica românească.

"Dumnezeu să îl odihnească! O personalitate cu adevărat remarcabilă şi o mare pierdere pentru PNL şi politica românească", a scris Ponta, vineri, pe Facebook.

Mircea Ionescu-Quintus a murit. UDMR: Un om remarcabil

Mircea Ionescu-Quintus a murit Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că, în numele formaţiunii sale, transmite condoleanţe familiei şi apropiaţilor lui Mircea Ionescu Quintus, care a decedat vineri, la vârsta de 100 de ani.

Mircea Ionescu-Quintus a murit 'În numele UDMR transmitem condoleanţe familiei şi tuturor celor care au fost apropiaţi de Mircea Ionescu Quintus, care a fost un om remarcabil, nu numai prin vârsta frumoasă pe care a trăit-o, de 100 de ani, ci şi prin tot ceea ce a făcut în aceşti 100 de ani, în diverse regimuri. A fost un om remarcabil, un om care a suferit pentru convingerile lui, un om care nu şi-a schimbat convingerile, indiferent de regim, şi care a fost chiar membru al aceluiaşi partid', a spus Cseke Attila.

Mircea Ionescu-Quintus a murit El a mai spus că Mircea Ionescu Quintus a ştiut să păstreze un echilibru inclusiv în relaţia cu comunitatea maghiară, echilibru de care este nevoie în continuare.

Mircea Ionescu-Quintus a murit 'Am avut un om politic remarcabil, a cărui prestanţă şi în relaţionarea cu comunitatea maghiară a fost caracterizată de un echilibru de care am avea foarte multă nevoie şi în perioada următoare', a conchis Cseke Attila.

Mircea Ionescu-Quintus a murit Condoleanțe de la USR

Mircea Ionescu-Quintus a murit Purtătorul de cuvânt al Uniunii Salvaţi România (USR), deputatul Dan Barna, a declarat, vineri, că prin moartea seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus "tabăra înţelepciunii politice devine mai săracă".

Mircea Ionescu-Quintus a murit "Prin moartea domnului Mircea Ionescu Quintus politica românească pierde o dată în plus modul de a face politică decent, echilibrat şi înţelept. Domnul Quintus era dintre puţinii politicieni care înţelegeau politica ca pe un fapt social, nu ca pe o luptă, ca pe o bătaie cu pumni în gură, cum am văzut în aceste zile. Odată cu pierderea lui, tabăra înţelepciunii politice devine mai săracă", a afirmat Barna, pentru AGERPRES.


Mircea Ionescu-Quintus a murit Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a fost 'una dintre ultimele voci echilibrate din politica românească', a declarat pentru AGERPRES deputatul UDMR Marton Arpad.

'Este o pierdere însemnată. Aş zice chiar (...) că a fost una dintre ultimele voci echilibrate din politica românească, care, din păcate, a luat-o într-o direcţie nedorită, cu atacuri la persoană, cu jigniri, care lui nu-i erau specifice. Era un domn în adevăratul sens al cuvântului (...) De-a lungul anilor am fost în situaţii de colaborare sau în tabere diferite, fără să se ajungă la atacuri', a declarat pentru AGERPRES deputatul Marton Arpad.

×
Subiecte în articol: PNL
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close