Antena 3 CNN Politică Va ajunge Cioloș șeful PNL? Președintele de onoare al partidului, declarație surprinzătoare despre premier

Va ajunge Cioloș șeful PNL? Președintele de onoare al partidului, declarație surprinzătoare despre premier

Va ajunge Cioloș șeful PNL? Președintele de onoare al partidului, declarație surprinzătoare despre premier
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Iul 2016   •   17:25

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a declarat luni că un congres al liberalilor trebuie să aibă loc anul viitor, adăugând că l-ar vedea foarte bine pe Dacian Cioloş propunere pentru funcţia de premier. 

"Eu nu am părerea aceasta. Eu am spus de la început că acest congres trebuie să-l facem aşa cum am hotărât, la anul, după ce consolidăm bine teritoriul şi pentru ca până atunci să găsim soluţia conducătorului unic al partidului, care nu este o treabă uşoară. Poate să provină din acele două partide sau chiar din afară", a spus Quintus la Parlament, întrebat cum vede propunerea secretarului general al PNL, Ilie Bolojan, cu privire la organizarea unui congres până la alegeri pentru o conducere unică. 

Despre varianta ca Dacian Cioloş să fie propunerea PNL de premier, seniorul liberal a răspuns că l-ar vedea foarte bine pe acesta în continuarea funcţiei. 

"Dacă mă întrebaţi pe mine, mie îmi place foarte mult dl Cioloş - un ardelean aşa cum îl ştiu eu, serios, modest, priceput -, dar asta depinde de el dacă vrea să vină într-un partid şi mai ales la partidul nostru. (...) Dacă mie îmi place aşa de mult dl Cioloş, înseamnă că l-aş vedea foarte bine în continuarea acestei funcţii importante în ţara noastră", a arătat Quintus. 

Întrebat dacă şi-ar dori ca miniştrii Cabinetului Cioloş să intre în PNL, Quintus a precizat că-i cunoaşte prea puţin pe aceştia. 

"Părerea mea este că, în general, ar trebui ca guvernul viitor să fie guvern politic", a adăugat el. 

El a motivat şi de ce a venit luni la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. 

"Am venit după aproape o lună de absenţă în primul rând să-mi cer scuze că am lipsit, apoi să împlinesc cu experienţa mea şi cu părerile mele nişte hotărâri importante care probabil se vor lua astăzi", a explicat Quintus.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close