Antena 3 CNN Politică Miting de susţinere a Legii Offshore, în Capitală. „De resursele ţării trebuie să profite românii”

Miting de susţinere a Legii Offshore, în Capitală. „De resursele ţării trebuie să profite românii”

Miting de susţinere a Legii Offshore, în Capitală. „De resursele ţării trebuie să profite românii”
16 Sep 2018   •   14:20

Peste 100 de persoane participă, duminică, la un miting în parcul Izvor din Capitală, pentru a cere votarea legii offshore deoarece.

Protestatarii spun că demersul i-ar aduce României peste 50% din valoarea resurselor sale, în caz contrar, paguba ar fi de miliarde de dolari în următorii 20 de ani.

„În primul rând, nu e protest, e un miting de sprijinire a intereselor României. Ne-am strâns să spunem ca de resursele României trebuie să profite, în primul rând, românii. Am venit aici să susţinem Parlamentul în activitatea sa de legiferare şi să cerem reprezentanţilor noştri din Parlament să apere interesele celor care i-au trimis acolo. După calculele făcute în media, paguba ar putea fi între 20 şi 40 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani, în situaţia în care legea offshore va fi asemănătoare cu cea semnată în Senat în februarie 2018.

La Camera Deputaţilor, s-a adoptat o varianta mai buna a unei legi proaste, pentru că legea nu ar trebui să excepteze în niciun fel nicio reglementare aflată în vigoare în acest moment. Aceste legi, dacă vor fi aplicate corect, ar aduce României peste 50% din valoarea resurselor”, a declarat avocatul Dan Chitic, organizatorul mitingului.

×
Subiecte în articol: miting legea offshore
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close