Antena 3 CNN Politică Motivul politic al anulării recepției de la Cotroceni

Motivul politic al anulării recepției de la Cotroceni

Motivul politic al anulării recepției de la Cotroceni
30 Noi 2015   •   19:32

Președintele Klaus Iohannis a decis să anuleze recepția tradițională de la Cotroceni cu prilejul Zilei Naționale a României. Șeful statului a luat această decizie urmare a tragediilor din ultima perioadă - incendiul de la Colectiv în care au murit 60 de persoane și atentatele de la Paris, unde și-au pierdut viața și doi români.

Este pentru prima dată în istoria post decembristă când recepția de la Cotroceni de 1 Decembrie este anulată.

Totuși, care ar fi motivele politice care stau în spatele acestei decizii. Invitații Danei Grecu în ediția de luni seara a emisiunii La ordinea zilei au încercat să ofere un răspuns.

Potrivit fostului director SRI Cătălin Harnagea, președintele Iohannis nu avea prea multe motive să nu organizeze recepția de la Cotroceni.

''O ședință solemnă sau ceremonie solemnă putea avea loc. Nu trebuia să cânte niciun taraf, nicio muzică la Cotroceni, totul putea fi făcut extrem de civilizat și protocolar'', a explicat Harnagea.

La rândul său, senatorul PSD Șerban Nicolae afirmă că președintele Klaus Iohannis nu a vrut să fie organizată o recepție de 1 Decembrie la Palatul Cotroceni deoarece nu-i place Ziua Națională.

''Cred că pur și simplu nu-i place această zi. Îl deranjează. Credeți-mă, că dacă aș fi avut numărul lui de telefon l-aș fi sunat și l-aș fi rugat explicându-i că recepția, chiar dacă e oferită de președintele țării, nu-i a lui''



×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close