Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan: “Nu ne dorim un guvern tehnocrat neapărat, cât un premier tehnocrat. Dacian Cioloș este una dintre variante”

Nicușor Dan: “Nu ne dorim un guvern tehnocrat neapărat, cât un premier tehnocrat. Dacian Cioloș este una dintre variante”

Nicușor Dan: “Nu ne dorim un guvern tehnocrat neapărat, cât un premier tehnocrat. Dacian Cioloș este una dintre variante”
Sursa foto: Foto: Facebook / Nicusor Dan
22 Aug 2016   •   16:25

Nicușor Dan a întărit ideea conform căreia ușa USR (Uniunea Salvați România) este deschisă în continuare pentru premierul Dacian Cioloș și miniștrii tehnocrați.

Președintele formațiunii a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că are și laude dar și critici la adresa premierului Cioloș și guvernului tehnocrat.

“Am și laude, am și critici pentru domnul Cioloș. A făcut un guvern în trei zile, domnul Tobă este încă ministru, l-a păstrat și pe domnul Achimaș-Cadariu, toate acestea sunt critici pe care le-am adus în spațiul public, faptul că nu s-a agitat mai mult în momentul alegerilor locale. Sunt mai multe critici pe care le-am adus la adresa premierului Cioloș.”

“Pe partea de apreciere, faptul că nu a fost nicio faptă de corupție care să se impută oamenilor din Guvern, a început un proces de debirocratizare și faptul că a implicat la nivelul grupurilor de lucru în nivelul Guvernului oameni din societatea civilă.”

Nicușor Dan a reiterat că oameni ca actualii miniștri din guvernul Cioloș au profilul pentru a face parte din USR.

“Domnul Cioloș, ca și câțiva dintre miniștri tehnocrați, sunt pe profilul oamenilor pe care noi îi vedem în USR și în continuarea acestei colaborări dintre Guvern și societatea civilă, mi se pare normal ca premierul să fie tehnocrat și Dacian Cioloș este unul dintre aceste nume. Vă spun sincer, am spus în mod generic că dumnealor au ușa deschisă în USR. Opinia mea este că fiecare încearcă să se concentreze puternic pe mandatele pe care le au acum.”

În plus, Nicușor Dan a explicat că USR nu dorește neapărat un guvern tehnocrat, cât un premier tehnocrat.

“Nu vorbim despre un guvern tehnocrat neapărat, cât despre un premier tehnocrat. Acum lucrurile vor depinde, câte locuri va avea fiecare partid, sunt multe necunoscute. Dar un premier tehnocrat este garanția acestui dialog care a tot lipsit în ultimii ani.”

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close