Antena 3 CNN Politică Partidul lui Nicușor Dan, eliminat din alegeri?

Partidul lui Nicușor Dan, eliminat din alegeri?

Partidul lui Nicușor Dan, eliminat din alegeri?
24 Oct 2016   •   21:29

Răzvan Dumitrescu și Oana Stancu Zamfir au prezentat, în ediția de luni a emisiunii Subiectiv, mai multe documente care atestă că USR, formațiunea condusă de Nicușor Dan, s-ar putea să aibă probleme în alegerile parlamentare.

Mai exact, conform deciziei 77 a BEC, există trei probleme pentru formațiunea condusă de Nicușor Dan:

  1. Listele de semnături nu sunt valabile, pentru că semnul electoral este respins de BEC și pentru că sunt semnate de Nicușor Dan, care nu este recunosct de BEC ca reprezentant oficial al USR.
  2. De asemenea, fără aceste liste nu pot fi depuse listele de candidați, conform legii.
  3. Procesul privind fuziunea dintre USR și USB are loc marți, 25 octombrie. Acesta este un prim termen. Și problemele s-ar putea să se prelungească mai departe de 27 octombrie, data limită la care pot fi depuse candidaturile.

Nicușor Dan a explicat, într-o intervenție telefonică în emisinea Subiectiv, luni seară, că procesul privind însemnul electoral a avut un prim termen chiar luni și s-a amânat pentru miercuri.

“Vreau să fac și o corecție. Avem de la BEC o hârtie care atestă că am depus cele 350.000 de semnături și, în baza acestei hârtii, putem să propunem liste de candidați în județe, în numele USR. USR este partid politic, există. Da, este adevărat, fuziunea nu s-a consumat până în acest moment.”

“Listele de semnături au fost depuse sub semnătura Mirabelei Grădinaru, președinte USR până la Congres.”

“Mai există două chestiuni. BEC, printr-o adresă, ne atestă faptul că USR a strâns semnăturile, deci poate să candideze în alegeri. A doua este semnul sub care poate să candideze. BEC a considerat că am folosit în mod neîntemeiat acest simbol, pentru că acesta aparține unui alt partid – care este tot al nostru. BEC a fost excesiv de formalist.”

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close