Antena 3 CNN Politică Nina Iliescu, adevărul despre pensia ei. Ce pensie are în realitate soția lui Ion Iliescu

Nina Iliescu, adevărul despre pensia ei. Ce pensie are în realitate soția lui Ion Iliescu

Nina Iliescu, adevărul despre pensia ei. Ce pensie are în realitate soția lui Ion Iliescu
15 Feb 2018   •   16:30

Soția fostului președinte Ion Iliescu, Nina Iliescu, rupe tăcerea după o serie de materiale despre valoarea pensiei pe care ar încasa-o.

"Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață.

Este vorba despre o știre apărută în Evenimentul Zilei, privitoare la cuantumul pensiei mele. Dacă ați uitat, EvZ este un ziar de ”calitate”, unde deontologia profesională e sfântă! Am aflat și eu asta din ediția online de azi a jurnalului, sub semnătura doamnei/domnișoarei Ramona Dănciulescu, că ”despre funcția pe care a avut-o soția lui Ion Iliescu s-a vorbit extrem de puțin de-a lungul timpului. Aceasta se bucură de o pensie lunară imensă, în valoare de 10.600 de lei, sumă la care alții doar visează, după cum mai informează sursa citată”.

”Sursa citată” citează, la rândul ei, din ”Libertatea”, care citează, la rândul ei, ”Cancan”, care și el citează declarația de avere a soțului meu, cea din 2008, unde venitul meu din pensie era de fix 10.600 de lei. Pe an! Scrie negru pe alb! Adică circa 900 de lei pe lună. Da, din păcate asta era pensia foștilor mei colegi, cercetători ”într-un domeniu atipic”, coroziunea metalelor, deși autoturismele domniilor lor jurnaliștii au a ne mulțumi.

Așadar o știre din 2008, cu sursă inițială ”Cancan”, trecută pe la ”Libertatea”, este luată după zece ani ca una proaspătă, și prezentată cu indignare de EvZ, în  15 februarie 2018, de unde este preluată cu aceeași indignare de pagina online a Antenei3, și ne arată că da, producția de ”fake news”, știri false pe românește, este o industrie cu viitor. Din păcate …

Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna: mărirea de pensie din presă nu e mărire, e doar știre falsă, și dovadă de ”profesionalism” jurnalistic", a scris Nina Iliescu pe blogul fostului președinte.

Precizare:

Pentru conformitate și cu respectul cuvenit, Antena3.ro nu a publicat cu indignare niciun material în data de 15 februarie 2018 legat de pensia doamnei Nina Iliescu, ci o preluare din Libertatea pe tema profesiei domniei-sale. Un material pe tema pensiei doamnei Nina Iliescu a apărut pentru câteva ore pe site-ul Antena3.ro în cursul lunii ianuarie, o preluare din altă publicație, fiind retras îmediat ce am constatat că el este greșit.

×
Subiecte în articol: Ion Iliescu
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close