Antena 3 CNN Politică Nume surpriză vehiculat ca posibil viitor premier PSD

Nume surpriză vehiculat ca posibil viitor premier PSD

Nume surpriză vehiculat ca posibil viitor premier PSD
Sursa foto: foto: Agerpres
05 Dec 2016   •   16:04

În plină campanie electorală, ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, este singurul diplomat român care iese la rampa cu un mesaj scurt, nesolicitat, referitor la cererea ministrului ungar de externe, Peter Szijiarto, legată de Ziua Națională.

Mai exact, Peter Szijiarto e cerut ca niciun diplomat din misiunile externe ale Ungariei să nu ia parte la festivitățile organizate de ambasadele României de 1 Decembrie.

Mesajul lui George Maior, dat la două zile după sărbătoarea națională, a luat prin surprindere spațiul public, potrivit Știrea Zilei. Sunt voci care spun că Maior își pregătește, de fapt, terenul pentru preluarea șefiei guvernului după alegerile din 11 decembrie, când este de așteptat ca PSD să câștige detașat.

Mai mult, Maior se va întâlni la New York, în data de 17 decembrie, cu vicepremierul Vasile Dîncu. Întâlnirea vine în contextul unei gale anuale care reunește cei mai de succes oameni de afaceri români din zona metropoliei americane și organizată de Camera de Comerț Româno-Americană din New York (RACC).

Pe fondul problemelor penale ale lui Liviu Dragnea, Dîncu ar putea fi chiar propunerea PSD pentru funcția de premier. Un refuz al actualului vicepremier, dacă va fi nominalizat, ar readuce în calcul varianta de peste ocean, George Maior, mai scris sursa citată.

Totodată, la sfârșitul lunii august, Maior respingea categoric că ar fi interesat de postul de premier după scrutinul din decembrie: “Nici nu m-a interesat vreodată această postură. Sunt ambasadorul României la Washington. O astfel de discuție este închisă”.

Numele lui George Maior a mai fost vehiculat pentru funcția de premier în 2012, după demisie Guvernului Boc. Atunci a fost numit în fruntea Executivului Mihai Răzvan Ungureanu, care și-a dat demisia de la conducerea Serviciului de Informații Externe (SIE).

George Maior a fost numit director al SRI în octombrie 2006. Anterior a fost parlamentar al PSD. Este nașul de cununie al fostului premier al României Victor Ponta. Cu o lună înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, Maior și-a anunțat demisia în contextul scandalului legat de ofițerii acoperiți.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close