Antena 3 CNN Politică Vești proaste pentru români. Premierul a făcut anunțul

Vești proaste pentru români. Premierul a făcut anunțul

Vești proaste pentru români. Premierul a făcut anunțul
17 Iul 2017   •   15:38

Premierul Mihai Tudose a anunțat, luni, la finalul ședinței din coaliția de guvernare, care s-a desfășurat la Parlament, în prezența liderilor de partid Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, că o parte din taxele angajatorilor vor fi mutate la angajat.

Potrivit premierului, Ministerul Finanțelor lucrează în acest moment la un proiect care vizează transferul de contribuții la stat de la angajator la angajat, proiect care să intre în vigoare începând cu anul viitor.

”Începem cu salariul minim ca să fim siguri și este la pachet cu acea masură de plătit angajatorul contribuțiile pentru salariul minim pentru cei care sunt cu fracție, cu acel part-time pe hârtie”, a spus Mihai Tudose.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, realizatorul Income, Adrian Măniuțiu, a arătat că acest transfer de la angajator la angajat nu ar trebui să modifice povara fiscală la care sunt supuși cei doi, însă a subliniat că guvernanții nu au clarificat acest lucru.

De asemenea, Măniuțiu a atenționat că ”în cazul în care transferul are loc lipsindu-ne de colectarea la sursă, adică angajatorul nu va mai plăti direct la bugetul de stat, ne vom confrunta cu un blocaj financiar și informatic”.

 

 

×
Subiecte în articol: mihai tudose Adrian Maniutiu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close