Antena 3 CNN Politică PSD convoacă duminică Parlamentul pentru a da jos Guvernul Grindeanu-Ponta-Jianu

PSD convoacă duminică Parlamentul pentru a da jos Guvernul Grindeanu-Ponta-Jianu

PSD convoacă duminică Parlamentul pentru a da jos Guvernul Grindeanu-Ponta-Jianu
16 Iun 2017   •   23:23

Soarta Guvernului Grindeanu se joacă duminică în Parlament. După ce premierul Sorin Grindeanu s-a aliat cu Victor Ponta și l-a instalat pe acesta din urmă în funcția de Secretar general al Guvernului. PSD contraatacă. Mai ales că tandemul Grindeanu-Ponta vrea să scape de Sevil Shhaideh și de Carmen Dan din Guvern, adică de principalele "arme" ale lui Liviu Dragnea.

În aceste condiții, social-democrații au decis să convoace Parlamentul pentru ziua de duminică, atunci când va citită moțiunea de cenzură la adresa Guvernului Grindeanu-Ponta-Jianu. 

"O să convocăm colegii parlamentari pentru duminică şi duminică, începând cu ora 16.30, în plenul Parlamentului, se va citi moţiunea de cenzură. Asta înseamnă că programul pentru ziua de duminică va fi următorul: începând cu ora 15.00, vor avea loc şedinţele de grup ale grupurilor parlamentare social-democrate şi ALDE. De la 16.00 va avea loc şedinţa Birourilor Permanente reunite, iar de la 16.30 şedinţa de plen reunit, în care va fi citită moţiunea de cenzură", a declarat senatorul Mihai Fifor, la sediul PSD.

"Este normal ca Parlamentul României să reacţioneze şi să putem să repunem în ordinea normală a lucrurilor ceea ce se întâmplă. (...) În termenul cel mai scurt România să redevină o ţară în care se guvernează legitim", a precizat acesta.

PSD și ALDE au nevoie de 233 de voturi pentru a da jos Guvernul Grindeanu, cele două partide au în prezent 247 de parlamentari. Numai că Victor Ponta a anunțat clar că vrea să convingă o parte din parlamentarii social-democrați să nu voteze moțiunea de cenzură. Tocmai din aceste motive, cooptarea UDMR în "coaliția anti-Grindeanu" devine esențială pentru Dragnea și restul partidului. 

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat vineri că el şi premierul Sorin Grindeanu vor discuta cu parlamentarii PSD pentru a le transmite să nu voteze moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi. 

"Dl Grindeanu şi cu mine suntem membri PSD şi vom fi, indiferent de voinţa dlui Dragnea. (...) Şi premierul şi eu, şi mai sunt şi alţi colegi cu noi, vom discuta cu parlamentarii PSD să le spunem un lucru: nu intraţi în istorie în acest fel, pentru că nu mai există niciun partid în istorie care să îşi voteze o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern. Discuţiile la nivel politic sunt convins că le va duce dl Grindeanu cu conducerea PSD şi sunt convins că, până în ultimul moment, pot exista soluţii raţionale în interesul public al tuturor celor care au votat", a precizat Ponta, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close