Antena 3 CNN Politică Parlamentul dă liber la falimentul personal

Parlamentul dă liber la falimentul personal

Parlamentul dă liber la falimentul personal
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Mai 2015   •   16:31
Parlamentul a votat, miercuri, legea falimentului personal. Legea va merge la preşedintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. 
 
Reporterul Antena 3, Diana Lazăr, a explicat: 
 
"Din ianuarie se străduiesc parlamentarii cu acest proiect. Au reuşit astăzi să îi dea un vot final. Aceasta prevede ca orice român de bună credinţă, care are datorii la bancă de peste 25.000 de lei, şi pe care nu le mai poate acoperi, cel puţin temprorar, să poată solicita intrarea în insolvenţă."
 
"Asta înseamnă că se poate adresa unei comisii creată la nivelul fiecărui judeţ, comisie formate din specialişti, avocaţi, notari şi experţi în insolvenţă. Odată adresarea făcută, următorul pas este formarea unui plan de redresare şi rambursare."
 
"În perioada de un an de zile în care persoana este declarată în insolvenţă, banca nu are voie să meargă mai departe cu executarea silită, dar în acelaşi timp nici cetăţeanul nu are voie să facă alte cheltuieli decât cele convenite cu membrii comisiei. Între timp, cetăţeanul trebuie să plătească rata la bancă, lună de lună, aşa cum a convenit cu banca."
 
"Este o formă de ajutor pentru românii cu credite, mai ales pentru cei cu credite în franci elveţieni şi care au fost într-o criză serioasă în iarna acestui an, când francul elveţian a explodat."
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close