Antena 3 CNN Politică PDL cere premierului să demisioneze. Preda: Vom ataca în contencios ordinele lui Pop

PDL cere premierului să demisioneze. Preda: Vom ataca în contencios ordinele lui Pop

PDL cere premierului să demisioneze. Preda: Vom ataca în contencios ordinele lui Pop
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Iun 2012   •   18:25

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, vineri, că PDL cere în mod oficial demisia premierului Victor Ponta, arătând că prim-ministrul trebuie să se ţină de cuvânt şi să demisioneze după ce CNATDCU a decis că acesta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, informează Mediafax.
   
"PDL solicită premierului să-şi ţină cuvântul şi anume să demisioneze, întrucât plagiatul a fost în mod formal afirmat de consiliul care se ocupă de titlurile universitare şi de calitatea contribuţiilor academice", a spus Cristian Preda, într-o conferinţă de presă.
   
El a arătat că Victor Ponta a promis că demisionează în ipoteza în care o comisie de savanţi va demonstra că a plagiat teza de doctorat.
   
"Onoarea i-o cere", a adăugat Preda despre Ponta şi a apreciat că se aşteaptă ca premierul Victor Ponta să demisioneze după ce a promis acest lucru şi după ce a fost demis ministrul Ioan Mang.
   
Întrebat ce va face PDL în cazul în care Ponta nu îşi va da demisia, Cristian Preda a precizat că democrat-liberalii oricum vor ataca în contencios administrativ ordinele pe care fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop "a încercat să le emită pe ultima sută de metri pentru a salva faţa premierului".
   



Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor.
   
Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21.
   
În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.
   

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close