Antena 3 CNN Politică PDL: Ponta vrea să-şi subordoneze Justiţia. N-a propus un tehnocrat la MJ, ci subalternul

PDL: Ponta vrea să-şi subordoneze Justiţia. N-a propus un tehnocrat la MJ, ci subalternul

PDL: Ponta vrea să-şi subordoneze Justiţia. N-a propus un tehnocrat la MJ, ci subalternul
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Apr 2013   •   16:31

PDL consideră că premierul Victor Ponta nu a propus un tehnocrat independent în funcţia de ministru al Justiţiei, ci "şi-a propus subalternul" şi că prin propunerea lui Robert Cazanciuc prim-ministrul ar "vrea să-şi subordoneze Justiţia", potrivit unui comunicat al formaţiunii, citat de Mediafax.
   
"Premierul Victor Ponta nu a propus un tehnocrat independent în funcţia de ministru al Justiţiei, aşa cum îi place să-l prezinte pe cel ales de el pentru acest portofoliu. Şi-a propus subalternul. Tehnocratul independent Robert Cazanciuc a fost subsecretar de stat în cadrul Corpului de Control al primului-ministru din perioada 2001-2004, exact în perioada în care Victor Ponta era şeful acestei instituţii. Prin propunerea lui Robert Cazanciuc pentru functia de ministru al Justi?iei, Victor Ponta vrea să-şi subordoneze Justiţia", menţionează democrat-liberalii în comunicat.
   
PDL adaugă că "vestea proastă pentru Victor Ponta este că, în timpul guvernării PDL, Justiţia a reuşit să devină independentă şi imună la presiunile şi controlul politic".
   
"Partidul Democrat Liberal a fost şi a rămas singurul partid din România care a luptat pentru o justiţie independentă. Ca principal partid de opoziţie, PDL va monitoriza şi va sancţiona orice abuz al USL împotriva libertăţii justiţiei", se mai arată în comunicat.
   
Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Ministerul Justitiei pdl
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close