Antena 3 CNN Politică Peste 9 miliarde lei au intrat pe mâna lui Udrea, când conducea Ministerul Turismului. Iată afacerile cu comisioane grele

Peste 9 miliarde lei au intrat pe mâna lui Udrea, când conducea Ministerul Turismului. Iată afacerile cu comisioane grele

Peste 9 miliarde lei au intrat pe mâna lui Udrea, când conducea Ministerul Turismului. Iată afacerile cu comisioane grele
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Feb 2015   •   08:51

În vreme ce guvernul Boc tăia salariile, închidea spitalele şi şcolile şi lua banii pensionarilor pe motiv de criză, direcţiona banii publici către investiţii inutile. Aloca miliarde de lei vechi pentru stadioane, săli de sport sau parcuri, în sate fără apă curentă şi canalizare, în care ar fi fost nevoie urgentă de alt gen de investiţii. 

 
Sume fabuloase au fost aruncate pe proiecte care zac în paragină şi din care au avut de câştigat Elena Udrea şi PDL, spun procurorii. 10 procente din fiecare proiect s-ar fi întors în buzunarele lor. Câteva dintre afacerile din care s-au făcut comisioane grele au fost prezentate duminică, la emisiunea Secvenţial.
 
Peste nouă miliarde de lei au intrat pe mâna Elenei Udrea, în perioada în care conducea Ministerul Dezvoltării şi Turismului. Sume alocate prin generozitatea premierului Emil Boc. 
 
În acest timp, Traian Băsescu, şeful statului la acea vreme, anunţa de la tribuna prezidenţială că salariile, pensiile şi ajutoarele vitale vor fi tăiate. 
 
Mai mult, Udrea a primit bani şi din fondul de rezervă destinat cheltuielilor de urgenţă. Sume colosale au fost împrăştiate de Udrea şi de Boc, cu bunăvoinţa paraîndărătului de 10%, în proiecte absurde.  
 
Apoi, au apărut alte şi alte obstacole care au dublat preţul investiţiei. La Izvoarele, în judeţul Giurgiu, locuitorii au parc în vatra satului. Se întinde pe o jumătate de hectar. Câteva bănci, un loc de joacă şi o fântână care au costat 4 miliarde de lei vechi, bani de la Guvern. Nici primarul nu ştie de ce.   
 
Iesenii din Balş au mari şanse să intre în Cartea Recordurilor. Primarul comunei a reuşit performanţa să cheltuie 900.000 de lei, echivalentul a peste 200.000 de euro, pentru a face un parc de nivel european, într-o zonă inundabilă. Sătenii spun că nu au vreme să stea în parc, iar banii trebuiau investiţi în altceva. Acum, din investiţie n-au mai rămas decâ stâpii de iluminat cu panouri solare. 
 
La Gohoru, una dintre cele mai sărace comune din Galaţi, este în construcţie un parc de un milion de lei. Bugetul a fost aprobat din 2011 tot de guvernarea PDL. 
 
Lista investiţiilor marca Elena Udrea-PDL este lungă şi cuprinde zeci de milioane de euro aruncaţi pe săli de sport, telegondole sau pârtii de schi.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close