Antena 3 CNN Politică PNL cere demisia lui Tudorel Toader: ”Dacă mai are un dram de onoare, domnul Toader ar trebui să plece rapid de la conducerea ministerului fără să mai facă valuri”

PNL cere demisia lui Tudorel Toader: ”Dacă mai are un dram de onoare, domnul Toader ar trebui să plece rapid de la conducerea ministerului fără să mai facă valuri”

PNL cere demisia lui Tudorel Toader: ”Dacă mai are un dram de onoare, domnul Toader ar trebui să plece rapid de la conducerea ministerului fără să mai facă valuri”
Sursa foto: Foto: Facebook/Raluca Turcan
12 Sep 2017   •   19:36

Partidul Național Liberal a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, arată un mesaj al Ralucăi Turcan, transmis prin intermediul Facebook.

PNL cere demisia lui Tudorel Toader din funcția de ministru al Justiției. Dacă mai are un dram de onoare, domnul Toader ar trebui să plece rapid de la conducerea ministerului fără să mai facă valuri și un simulacru de dezbatere asupra proiectelor de legi ale justiției pe care le-a promovat.

Tudorel Toader a ratat câteva ocazii bune de a demisiona: ar fi trebuit să demisioneze a doua zi după ce și-a expus așa-zisele principii care stau la baza proiectelor sale de legi fără să publice aceste proiecte; trebuia să demisioneze îndată ce a făcut publice proiectele de lege, numai după insistențe și proteste ale magistraților și opiniei publice.”, a susținut Raluca Turcan.

Aceasta a adăugat că Ministrul Justiției trebuie să plece pentru că intenția principală a proiectelor sale de legi este controlul politic al justiției de către PSD, acest lucru fiind văzur încă din prima fază în care domnul Toader și-a prezentat verbal proiectele. 

”Tudorel Toader ar trebui să ia exemplul predecesorului său, Florin Iordache. Ceea ce a făcut Tudorel Toader este și mai grav decât Ordonanța 13 – pentru că domnul Toader încearcă să statueze controlul politic al justiției prin legile de bază ale justiției, adică pe termen lung și cu efecte negative incomensurabile (...). În plus, cum am semnalat și în moțiune, activitatea ministrului este nedetectabilă, nu există, în privința asigurării infrastructurii necesară în justiție.

Acestea sunt, de asemenea, argumente suplimentare pentru care solicităm demisia domnului Toader din funcția de ministru al Justiției.”, a încheiat Raluca Turcan.

×
Subiecte în articol: PNL demisie ministrul Justitiei
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close