Antena 3 CNN Politică Cum vede Vasile Blaga protocolul cu partidul lui Geoană

Cum vede Vasile Blaga protocolul cu partidul lui Geoană

Cum vede Vasile Blaga protocolul cu partidul lui Geoană
15 Feb 2016   •   16:54
Alina Gorghiu a precizat, luni, că protocolul cu partidul lui Mircea Geoană este pentru formarea de majorități în consiliile locale și județene după alegeri, iar Vasile Blaga a spus că nu va încheia nicio alianță electorală cu PSRo.
 
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni că protocolul încheiat cu PSRo vizează formarea de majorități în consiliile locale și județene după alegerile locale din iunie, ea menționând că liberalii doresc să încheie astfel de documente și cu partidele care reprezintă curentul ecologist.
 
"Dar, ni se pare firesc să spunem publicului exact ce urmează să facem, cu cine urmează să facem. Chiar nu știam că atingem un punct nevralgic pentru majoritățile locale și majoritățile în consiliile județene într-așa măsură încât, înainte să discutăm noi în BPN, înainte să fie semnat acest document, înainte să fie anunțat public, și domnul Tăriceanu și domnul Dragnea au sărit nemulțumiți în sus că facem acest demers. Dacă era un lucru care nu-i deranja, nu văd de ce ar fi criticat acest document. Este un lucru care nu are niciun document ascuns, este cât se poate de transparent, demersul este pentru majorități în consilii locale și consilii județene", a spus Gorghiu, după ședința Biroului Politic Național, unde s-a decis cu un vot împotrivă semnarea protocolului cu PSRo, informează agerpres.ro.
 
Liderul PNL a precizat că protocolul cu PSRo este semnat de ea, Vasile Blaga și Mircea Geoană. 
 
Gorghiu a precizat că liberalii doresc să încheie astfel de protocoale și cu partidele ecologiste. 
 
"Vom genera demersuri, am mandatat câțiva colegi, care vor iniția discuții cu curentul ecologist din România în aceeași idee. Vom vedea în ce măsură se va concretiza acest demers", a arătat Alina Gorghiu.
 
La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat că protocolul cu PSRo nu vizează realizarea unei alianțe. 
 
"Nu vom încheia nicio alianță electorală. Eu văd dimpotrivă grabă mare din partea cealaltă, a fostului arc guvernamental unde chiar sunt semnate protocoale de alianțe în alegeri. Nu văd nicio grabă, dimpotrivă", a spus Blaga.
 
El a susținut că protocolul este unul reciproc avantajos pentru PNL și PSRo. "Avem un protocol foarte, foarte simplu post alegeri. Câți consilieri au de atâția vom ține seama", a punctat Vasile Blaga.
 

×
Subiecte în articol: vasile blaga Mircea Geoană Alina Gorghiu
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close