Antena 3 CNN Politică PNL-iştii contestă taxa de solidaritate. Ponta le transmite să NU mai ceară bani la rectificarea bugetară

PNL-iştii contestă taxa de solidaritate. Ponta le transmite să NU mai ceară bani la rectificarea bugetară

PNL-iştii contestă taxa de solidaritate. Ponta le transmite să NU mai ceară bani la rectificarea bugetară
Sursa foto: Foto: romaniapress.com
de S.T.    |    10 Apr 2013   •   17:41

Premierul Victor Ponta îi avertizează pe liberali să nu mai ceară bani la rectificarea bugetară, în condiţiile în care contestă taxa de solidaritate.

Primul-ministru îi acuză pe cei de la PNL că s-au sucit brusc, deşi în urmă cu o lună şi-au dat acordul pentru această măsură, dar au solicitat o amânare până după Congresul PNL.

Ponta şi-a prezentat luni şi marţi din nou intenţia de a introduce o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro lunar, avansând însă de această dată un cuantum al taxei de 10%, nu de 16% ca în declaraţiile publice din ultimul an.

Taxarea cu încă 10% a salariilor bugetare de peste 4.000 de lei ar aduce venituri suplimentare de doar 10 milioane de lei

"Liberalii au spus să nu impozităm, după care eu le-am spus să nu vină la rectificare să ceară nişte bani, este simplu. Ne mai gândim. Scopul principal este următorul: pentru cei care au peste 1.000 de euro în zona bugetară pot să participe cu o taxă de solidaritate la efortul comun pe care îl facem pentru a da înapoi, noi dăm şi azi înapoi ce a luat Guvernul Boc. Nu ne-am înţeles pe impactul bugetar, avem nişte cifre diferite, eu m-am gândit tot timpul că această taxă s-ar referi şi la cei din autorităţi, agenţii, companii cu capital majoritar şi integral de stat", a spus Ponta, marţi, la finalul şedinţei USL.

Antonescu: PNL se opune categoric unei "supraimpozitări" a veniturilor peste 1.000 de euro



×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close