Antena 3 CNN Politică Ponta: Încă nu am câştigat alegerile. PSD se concentrează pe campania prezidenţială

Ponta: Încă nu am câştigat alegerile. PSD se concentrează pe campania prezidenţială

Ponta: Încă nu am câştigat alegerile. PSD se concentrează pe campania prezidenţială
23 Oct 2014   •   14:27
Premierul Victor Ponta a declarat, de la Târgu Mureş, unde a inspectat lucrările la autostradă, că speră ca lucrările de infrastructură să evolueze bine şi să ajuge evoluţia regiunii Mureş.
 
Întrebat dacă agricultura poate deveni principalul motor al economiei române, premierul a explicat că nu se poate vorbi despre aşa ceva, dar că agricultura poate contribui foarte mult la aceasta. 
 
"Nu, dar unul dintre pricipalele poate fi, pentru că este pentru prima oară după 20 ani când agricultura aduce o balanţă pozitiviă, în sensul că exportăm mai mult decât importăm, avem mai multe terenuri lucrate decât nelucrate. Agricultura nu mai este o povară pentru România, ci un mare avantaj economic. Nu putem trăi doar din agricultură, nici nu ne propunem asta. De aceea zic că infrastructura este foarte importantă. Dar agricultura vine lângă, nu creează probleme."
 
Premierul a adăugat că România s-a împrumutat la cea mai mică dobândă din istorie şi că acesta este un semnal pozitiv foarte puternic. 
 
"În lumea aceasta, pieţele financiare sunt cele mai cinice, sunt cei fără sentimente, nu iubesc România, nu sunt împotriva ei, dar au banii în lumea aceasta. România s-a împrumutat în această săptămână la cea mai mică dobândă din istorie, deci dacă s-a întâmplat asta înseamnă că ei au mai multă încredere în noi decât avem noi."
 
Cât despre anunţul făcut de preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, despre candidatura sa pentru şefia partidului, Ponta a explicat că întregul partid este concentrat în campania prezidenţială. 
 
"Deocamdată sunt preşedinte la PSD şi noi nu am câştigat încă alegerile. Suntem favoriţi, însă nu aş vrea ca nimeni din colegii mei să facă greşeala să creadă că am câştigat. Nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc despre pielea ursului din pădure şi în afară de câteva momente din ultimele zile, cred că toată lumea se concentrează pe campanie."
 
Întrebat dacă se ia în considerare revizuirea Constituţiei şi, eventual, schimbarea formei de guvernământ, Ponta a recunoscut că se va supune voinţei poporului, în urma unui referendum.
 
"USL, în formula sa, a venit în 2013 în Parlament, la comisia pentru revizuirea Constituţiei, cu nişte propuneri. Printre acestea, era şi revenirea la mandatul de patru ani a preşedintelui şi recuplarea parlamentarelor cu prezidenţialele. Tot ce nu s-a finalizat atunci trebuie reluat în 2015 şi eu le susţin pe toate, inclusiv că preşedintele, chiar dacă voi fi eu, nu pune premier pe cine vrea el. A ieşit un lucru rău când s-a acţionat aşa şi este ce trebuie să nu se mai întâmple. Sunt de acord cu faptul că până la finele lui 2016 e bine să avem un referendum legat de forma de guvernământ. Dacă mai mult de jumătate îşi doresc să ne întoarcem la monarhie constituţională, aşa vom face."
 
Premierul a glumit când a fost întrebat dacă se simte vizat de acţiunile DNA şi a răspuns că toată lumea îl iubeşte: "Nu mă simt o ţintă a nimănui, cred că toată lumea mă sprijină şi mă iubeşte."
 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close