Antena 3 CNN Politică Ponta nu susține candidatul PSD la Primăria 4. Cum comentează ”lovitura” Daniel Băluță

Ponta nu susține candidatul PSD la Primăria 4. Cum comentează ”lovitura” Daniel Băluță

Ponta nu susține candidatul PSD la Primăria 4. Cum comentează ”lovitura” Daniel Băluță
de M.Z.    |    13 Apr 2016   •   21:34

Candidatul PSD la Primăria sectorului 4 și, totodată, edilul interimar al sectorului, Daniel Băluță, a comentat, miercuri, lovitura primită de colegul său de partid Victor Ponta, care a lăsat de înțeles că nu susține candidatul partidului la acest sector.

Fostul președinte PSD Victor Ponta lasă să se înțeleagă, într-o postare pe Facebook, că îl susține la Primăria sectorului 4, pe Cristian Popescu Piedone - fostul edil care și-a depus miercuri candidatura pentru un nou mandat, după ce a ieșit din arest - și nu pe candidatul PSD.

”Mă dezamăgește profund că un coleg de partid pe care îl respect extrem de mult are o astfel de poziție. Putea să abordeze lucurile într-o notă mult mai ponderată, putea să se abțină, era o opțiune civilizată într-o astfel de situație”, a spus Daniel Băluță - primarul interimar al sectorului 4 și, totodată, candidatul PSD la acest sector - miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

Întrebat de ce crede că este Ponta ”așa sensibil” la Piedone, candidatul PSD la sectorul 4 a răspuns:

”Dânșii au o relație specială, de prietenie. Eu respect relația dânșilor de prietenie, dar sunt colegul dânsului de partid, al lui Victor Ponta, și nu mi se pare fair-play din partea dânsului să procedeze așa”, a adăugat Daniel Băluță.

Reacția lui Băluță vine după ce Ponta a spus: ”Nu locuiesc în Sectorul 4 și deci nu pot să-l votez la Primărie pe Piedone / dar dacă se votează pe 5 iunie cine este cel mai bun de Primar cu siguranță merită să ia 99% din voturi / dacă se va vota pe considerente politice sau pe propagandă deja e o altă discuție - și evident o nouă greșeală în a vota oameni total nepregătiți sau a vota contra ca să ne pară rău după!”.

Cristian Popescu Piedone și-a depus candidatura la Primăria Sectorului 4 în calitate de candidat independent. El și-a înscris candidatura la biroul de circumscripție miercuri dimineața.

Piedone anunța, pe 30 noiembrie 2015, că s-a încheiat cariera sa politică și lăsa de înțeles că nu va mai candida niciodată la o funcție publică.

Fostul primar Cristian Popescu Piedone şi două angajate de la Primăria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale, şi Luminiţa Larisa Ganea, angajată la acelaşi serviciu, - au fost arestaţi în 7 noiembrie, măsură luată într-un dosar instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.

Fostul edil este acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi fals intelectual, iar cele două angajate ale Primăriei Sectorului 4, de complicitate la cele două infracţiuni reţinute în cazul lui Piedone. Cei trei au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, pe 11 noiembrie, contestaţiile fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi a celor două angajate din primăria de sector şi au dispus ca aceştia să fie cercetaţi în stare de libertate.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015 și-au pierdut viața 64 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close