Antena 3 CNN Politică Pozița UDMR cu privire la noul Guvern. Kelemen Hunor a spus tot

Pozița UDMR cu privire la noul Guvern. Kelemen Hunor a spus tot

Pozița UDMR cu privire la noul Guvern. Kelemen Hunor a spus tot
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
23 Iun 2017   •   16:32

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a afirmat faptul că pactul de colaborare parlamentară semnat cu Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu are un termen de patru ani. Acesta lasă impresia că parlamentarii Uniunii ar fi dispuși să susțină un nou Guvern PSD-ALDE fără ca „atmosfera anti-maghiară să crească”. 


Potrivit Digi 24, liderul UDMR a făcut precizări despre relația cu PSD și ALDE într-un interviu pentru cotidianul în limba maghiară Kronika, iar un fragment din acesta a fost postat și pe pagina de Facebook a lui Kelemen Hunor.

”Înțelegerea noastră cu coaliția condusă de PSD este pentru patru ani, sub condiția că vom analiza situația după fiecare sesiune parlamentară și vom decide cum procedăm în continuare. Dacă nu vrem să rămânem blocați cu cele 6,5 procente ale noastre, trebuie să avem un dialog cu cineva. În perioada următoare, trebuie să ne concentrăm pentru ca atmosfera anti-maghiară să nu crească, deoarece are de suferit foarte mult comunitatea noastră. Pe de altă parte, trebuie să ducem lucrurile mai departe pentru a nu renunța la niciunul din obiectivele comunității”, a susținut Kelemen Hunor.

Acesta a mai spus că partidele la putere nu au respins radical solicitările Uniunii, astfel că sunt șanse ca unele dintre acestea să se materializeze în următoarea sesiune parlamentară. Modificările care ar permite extinderea folosirii limbii maghiare ar putea fi discutate chiar în septembrie.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close