Antena 3 CNN Politică Alina Gorghiu, preşedinte unic. Scenariul care aprinde spiritele în PNL

Alina Gorghiu, preşedinte unic. Scenariul care aprinde spiritele în PNL

Alina Gorghiu, preşedinte unic. Scenariul care aprinde spiritele în PNL
Sursa foto: foto: Agerpres
29 Sep 2016   •   14:18

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu este de părere că, după demisia lui Vasile Blaga, la conducerea Partidului Naţional Liberal ar trebui să se afle un singur preşedinte până la viitorul congres al formaţiunii, potrivit Agerpres.

"Dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că - un singur preşedinte. (...) Din păcate, demisia domnului Blaga ne duce mai repede către o asemenea formulă. Vreau să vă mai aduceţi aminte că tot PNL a hotărât, de câteva luni încoace, să facă la fiecare organizaţie judeţeană conduceri unice. Şi astăzi avem la toate organizaţiile judeţene conduceri unice. A rămas această bucăţică la nivel central. Această conjunctură dificilă pentru PNL poate ne duce mai repede să atingem acest obiectiv (...) până la congres. (...) Eu cred că 99% dintre membrii noului PNL cred într-un singur partid", a declarat Eugen Nicolăescu, joi, într-o conferinţă de presă, întrebat care ar fi cea mai bună variantă pentru conducerea liberalilor - preşedinte unic sau copreşedinţi.

În opinia sa, finalizarea fuziunii PNL - PDL este scopul fiecărui membru al actualului Partid Naţional Liberal.

"Până la urmă, obiectivul fundamental al fiecărui membru PNL, nici al fostului PDL, nici al fostului PNL, deci al actualului PNL, obiectivul este să se vadă că fuziunea s-a încheiat. În acest fel, tot partidul se poate mobiliza pentru cel mai important moment al acestui an - alegerile din 11 decembrie", a explicat el.

Nicolăescu a precizat că, în două - trei zile, colegii săi jurişti din partid vor stabili ce permite Statutul PNL.

"Dacă Biroul Politic va spune da, mergem cu un singur preşedinte de acum încolo până la viitorul congres, atunci colegii noştri care vor evalua Statutul şi legislaţia ne vor spune 'se poate sau nu se poate'", a explicat liberalul.

Întrebat în acest sens, Eugen Nicolăescu a susţinut că Alina Gorghiu este singura variantă valabilă pentru a fi preşedinte al PNL până la un viitor congres.

"Deocamdată, este singura care e cu acte în regulă în fruntea partidului", a afirmat liderul liberal.

×
Subiecte în articol: PNL Alina Gorghiu vasile blaga
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close