Antena 3 CNN Politică Prigoană rămâne cu Puterea şi afacerile. Şi-a dat demisia din partid, dar va activa în grupul deputaţilor PDL

Prigoană rămâne cu Puterea şi afacerile. Şi-a dat demisia din partid, dar va activa în grupul deputaţilor PDL

Prigoană rămâne cu Puterea şi afacerile. Şi-a dat demisia din partid, dar va activa în grupul deputaţilor PDL
Sursa foto: Silviu Prigoanã
31 Mai 2010   •   17:37

Ape agitate în PDL. Rezoluţia adoptată duminică de Colegiul Director prin care demnitarii care au afaceri cu statul sunt siliţi să aleagă între acestea şi funcţiile politice, a nemulţumit pe cei vizaţi de această măsură. Totuşi, unul din ei a găsit deja un artificiu pentru a ocoli directiva de partid. Deputatul Silviu Prigoană şi-a dat demisia din PDL, dar nu şi din cea de deputat. El va continua să activeze ca independent afiliat la grupul parlamentar al PDL, a declarat pentru Antena3.ro, viceliderul grupului, Doru Leşe. Astfel, Prigoană rămâne şi parlamentar şi cu afacerile cu statul neatinse. Într-o declaraţie dată pentru cotidianul Gândul, Prigoană sugerase că ar putea părăsi PDL, deoarece nu poate renunţa la siguranţa familiei sale pentru o funcţie de membru PDL, care nu dă de mâncare familiei lui. Potrivit unor surse democrat-liberale şi fostul lider PDL Argeş, Cristian Boureanu este vizat direct de decizia Colegiului PDL, cunoscută fiind implicarea sa în anumite contracte publice.

"Domnul Prigoană m-a informat personal că şi-a dat demisia din calitatea de membru PDL, dar că doreşte totuşi să activeze ca deputat independent afiliat grupului PDl de la Cameră" ne-a explicat Doru Leşe.

Prigoană s-a folosit de o prevedere a Regulamentului acestei Camere care permite unui deputat independent să se afilieze unui grup parlamentar fără a fi neapărat membru al unui partid parlamentar.


Prigoană a sugerat, luni, pentru "Gândul", că va pleca din PDL dacă se va aplica decizia privind opţiunea între afaceri şi politică pentru că nu poate renunţa la siguranţa familiei sale pentru o funcţie de membru PDL care nu dă de mâncare familiei lui.

Afirmaţia lui Prigoană se mulează pe starea de spirit negativă care s-a făcut auzită la Colegiul Director de duminică, acolo unde unii democrat-liberali au criticat propunerea de a opta între afaceri şi funcţii publice, avertizând glumeţ că sunt nevoiţi să divorţeze dacă soţiile nu se arată dornice să le preia afacerile.

Premierul Emil Boc a susţinut luni că deocamdată nu a venit nici un parlamentar sau demnitar democrat-liberal cu solicitarea de a renunţa la obligativitatea alegerii între afacerile cu statul şi politică în acest partid. El a precizat că propunerea ca demnitarii să opteze între afacerile cu statul şi funcţiile publice va fi discutată şi în Biroul Permanent Naţional al PDL, unde urmează să stabilească un număr de zile în care membri democrat-liberali trebuie să opteze pentru una dintre calităţi.

"Propunerea va fi discutată în Biroul Permanent Naţional. Nimeni nu a cerut să se renunţe la decizie", a declarat Boc jurnaliştilor, interesaţi să afle dacă deputatul Silviu Prigoană intenţionează să se retragă din partid, optând astfel în favoarea afacerilor.

Potrivit aceloraşi surse, unul din cei mai vocali parlamentari PDL s-a dovedit a fi Cristian Boureanu care, împreună cu fratele său, are o serie de afaceri cu statul. Deputatul PD-L Cristian Boureanu a investit masiv în imobiliare în ultimii ani, după ce a câştigat câteva milioane de dolari dintr-o afacere cu termopane.

Prigoană este acţionar la aproximativ 70 de companii. În ultima vreme la majoritatea dintre acestea şi-a cesionat participaţiile pentru a intra în politică. În trecut Prigoană a fost membru al PNL, dar nu s-a implicat în politica la vârf. Deţine încă 60% din Rosal Grup, firma de salubritate cu contracte grase cu statul, business estimat de el însuşi la 250 milioane de euro. Deţine posturile TV de nişă Etno TV şi Taraf (aproximativ 40%). A fondat Realitatea Tv, pe care a vândut-o. A încasat 64 milioane de euro pentru Max Tv şi 10 milioane de euro pentru Telesport. Deţine proprietăţi imobiliare de aproximativ 10 milioane de euro, averea sa totala fiind estimată la un moment dat în topul ?Adevărul 500 de miliardari? la 140 de milioane de euro.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Silviu Prigoana
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close