Antena 3 CNN Politică Prima şedinţă a Guvernului Cioloş. Premierul: Începeţi discuţii pentru pregătirea bugetului

Prima şedinţă a Guvernului Cioloş. Premierul: Începeţi discuţii pentru pregătirea bugetului

Prima şedinţă a Guvernului Cioloş. Premierul: Începeţi discuţii pentru pregătirea bugetului
Sursa foto: Foto: gov.ro
19 Noi 2015   •   10:21
În prima şedinţă de guvern, Dacian Cioloş le-a trasat sarcini importante miniştrilor despre priorităţile administrative şi legislative pentru perioada imediat următoare, cum ar fi pregătirile de iarnă şi bugetul de stat. 
 
Premierul a anunţat şi modificări importante în structura Guvernului: cinci ministere vor fi reorganizate la nivel economic, dar şi al denumirii. 
 
Totodată, va fi înfiinţat însă şi un minister nou, pe partea de dialog social.  

În această primă şedinţă a Guvernului Cioloş, premierul a făcut un apel către mai mulţi miniştri. Dacian Cioloş a făcut un apel la ministrul de Finanţe, vizavi de proiectul de buget, şi i-a cerut acestuia să aibă loc o discuţie cu toate ministerele.

"E important să mergem repede cu acest proiect de buget, să avansăm şi cu planul de măsuri (...) să existe coerenţă între bugetul pe care îl pregătim şi planurile de măsuri sectoriale", a solicitat Cioloş.
 
Pentru că iarna se apropie, prim-ministrul Dacian Cioloş le-a solicitat atât ministrului de Interne, cât şi celui de la Transporturi să-i prezinte situaţia privind pregătirile pentru iarnă, pentru a nu ne prinde din nou ninsorile şi viscolul pe nepregătite.

"O scurtă prezentare pentru pregătirile de iarnă, să nu ne prindă pe nepregătite", a spus Dacian Cioloş.
 
Nu în ultimul rând, Cioloş a afăcut un apel şi către Ministerul Fondurilor Europene, de unde a cerut să i se prezinte stadiul absorbţiei de fonduri europene şi strategia pentru perioada următoare.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în debutul primei şedinţe a Guvernului, că va fi o şedinţă mai scurtă în care va fi adoptată o ordonanţă privind structura Cabinetului său.
 
"Vom adopta o ordonanţă privind organizarea ministerelor în urma deciziei Parlamentului privind instalarea acestui guvern. Sunt câteva modificări în structura unor ministere, cred că sunt doar cinci ministere care au fost afectate", a spus Cioloş.

Totodată, premierul a cerut ministrului delegat pentru consultare publică şi dialog social Violeta Alexandru ca "în termenul cel mai scurt" să vinăcu o propunere de organizare a acestui minister, pentru a se putea stabili cât ma repede platformele de comunicare şi de "schimburi de idei cu diferetile organizaţii din societatea civilă".

De asemenea, premierul Dacian Cioloş a anunţat că sâmbătă va avea loc prima şedinţă informală de guvern.

×
Subiecte în articol: sedinta de Guvern Dacian Cioloş
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close