Antena 3 CNN Politică Primar din Arad, atac dur la adresa Guvernului: Cu o mână dați și cu alta luați

Primar din Arad, atac dur la adresa Guvernului: Cu o mână dați și cu alta luați

Primar din Arad, atac dur la adresa Guvernului: Cu o mână dați și cu alta luați
Sursa foto: Foto: Facebook/Irina Onescu
16 Noi 2017   •   20:48

Irina Onescu, primărița din Petriș, Arad, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre ceea ce a postat pe o rețea de socializate. Irina Onescu spune că prin noile măsuri fiscale, toţi primarii din România trebuie să stea cu mâna întinsă la Guvern pentru finanţarea lucrărilor de dezvoltare.

„Eu nu știu dacă mesajul meu a fost atât de dur. Nu cred că am spus ceva ce nu gândesc și alți primari. Diferența e că eu îmi permit să spun mai multe decât colegii mei. Fără politică nu putem guverna, dar politica devine tot mai inumană în România. Peste tot ne dă cu minus. Județul Arad va pierde undeva la 35 de milioane de euro, prin această măsură de scădere a cotei de impozitare, de la 16%, la 10%. Comuna pe care o conduc va pierde 10 mii de euro, deci va încasa cu aproape 40% mai puțin din sumele provenite de impozitul pe venit, față de anul precedent. Oricine știe să facă o socoteală simplă, mai ales atunci când vine vorba de bani. Cred că orice român poate să își numere fiecare fluturaș de salariu și nu cred că va regăsi cu mult în plus anul viitor. Dacă sumele acestea care se pierd din bugetele locale s-ar regăsi în buzunarele românilor, atunci măsura asta ar fi una foarte bună”, a spus Irina Onescu, la Antena 3.

Primarul spune, într-o postare pe Facebook, faptul că după modificarea codului fiscal, câştig de cauză vor avea primarii PSD şi cei care vor pleca la PSD în perioada următoare.

„Deja mă irită la culme retorica de tipul "Primăriile au primit fonduri DIN PARTEA Ministerului Dezvoltării, deci nu au motive să protesteze.
Zău, "din partea"? De parcă banii ăștia i-ați fi scos din buzunarul propriu și din infinita voastră mărinimie, nu din bugetul de stat la care contribuie cu vârf și îndesat toți românii 
Așteptați osanale? Păi nu ăsta este rolul Ministerului Dezvoltării, să investească în dezvoltare?
Cu o mână dați și cu alta luați. Promisiunile că Guvernul va acoperi găurile din bugetele administrațiilor locale, pierderi rezultate în urma scăderii cotei de impozitare de la 16% la 10%, sunt la fel de sustenabile precum promisiunea că odată cu această măsură vor crește salariile”, a postat primarul, anterior pe Facebook.

„Nu-i bai, din ianuarie 2018, prin transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, se va observa cu ochiul liber cum statul încasează 45% din salariul brut al românilor, 45% din munca oamenilor cinstiți, sub formă de taxe și impozite, iar singura care se va mări va fi inflația, nicidecum veniturile.  Iar voi veniți și ne spuneți că toate acestea sunt spre binele nostru Jur că deja mă părăsește diplomația. Păi voi chiar ne credeți pe toți tâmpiți?”, a mai spus primarul în postarea sa.

×
Subiecte în articol: primar Arad atac guvern Punctul de întâlnire
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close