Antena 3 CNN Politică Proiect politic secret în interiorul PSD. Reformiștii din partid vor Congres în toamnă pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea

Proiect politic secret în interiorul PSD. Reformiștii din partid vor Congres în toamnă pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea

Proiect politic secret în interiorul PSD. Reformiștii din partid vor Congres în toamnă pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iul 2017   •   23:14

Se pregătește o mișcare secretă în interiorul PSD. Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat că lucrează la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului, afirmând că „nu ai voie să critici, dacă nu pui măcar o soluţie în loc”, în contextul în care a dezaprobat modul „dictatorial” în care Liviu Dragnea conduce partidul.

„Lucrăm deja la un nou proiect politic pentru PSD, în interiorul partidului. Cred că nu ai voie să critici dacă nu pui măcar o soluţie în loc. L-am tot criticat pe Liviu Dragnea pentru modul închis, autoritar spre dictatorial, în care conduce partidul, pentru lipsa de viziune şi de direcţie din ultimul timp”, a declarat europarlamentarul PSD Cătălin Ivan.

Cătălin Ivan a afirmat că proiectul politic va fi prezentat public „foarte curând”, afirmând că este important să existe dezbatere internă în PSD nu despre cum unii să fie apăraţi ca să nu ajungă în faţa justiţiei, ci despre cum să arate un partid „curat de stânga”.

„Foarte curând vom prezenţa public propunerea noastră de proiect politic pentru colegii noştri, membri ai PSD. Vom analiza atunci câte din propunerile noastre vor fi bune şi câte nu. Important este să avem o dezbatere internă nu despre cum întărim puterea unei persoane în partid, în niciun caz despre cum să-i apărăm pe unii să nu ajungă în faţă instanţei sau cum să-i ajutăm să se îmbogăţească mai uşor din banii publici, ci despre cum trebuie să arate un partid de stânga curat, modern, european, credibil”, a spus social-democratul.

Europarlamentarul a spus că numele celor care lucrează la noul proiect vor fi cunoscute „la momentul potrivit”.

Din grupul reformiștilor fac parte Cătălin Ivan și Sorin Grindeanu, cel din urmă susținând că încă este în PSD. Asta deși a fost exclus după căderea Guvernului Grindeanu. Este un proiect pentru toamnă când, susține Ivan, se va organiza un Congres pentru a-l da jos pe Liviu Dragnea.

Intrată prin telefon în emisiunea Ediție Specială, Ecaterina Andronescu a declarat că nu există niciun scandal în interiorul PSD și nici nu știe să se organizeze vreun Congres.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close