Antena 3 CNN Politică Propunerea lui Nicușor Dan, după ce Klaus Iohannis a anunțat că renunță la guvernul de tehnocrați

Propunerea lui Nicușor Dan, după ce Klaus Iohannis a anunțat că renunță la guvernul de tehnocrați

Propunerea lui Nicușor Dan, după ce Klaus Iohannis a anunțat că renunță la guvernul de tehnocrați
Sursa foto: Foto: Nicusor Dan/Facebook
12 Sep 2016   •   16:18

Liderul USR Nicușor Dan a afirmat, într-o intervenție telefonică la ”100 de minute”, de la Antena 3, că formațiunea sa politică va susține un guvern politic condus însă de un premier tehnocrat, în cazul în care vor ajunge în Parlament, după alegerile din decembrie.

”Noi vrem să fim în situația ca, din Parlament, investirea guvernului să depindă de voturile noastre, caz în care vom merge la negocieri cu propunerea unei premier tehnocrat. Nu facem alianțe și nu negociem poziții de miniștri”, a spus Nicușor Dan, la Antena 3.

”Dacian Cioloș este o opțiune pentru USR pentru funcția de premier”, a mai spus Nicușor Dan.

Klaus Iohannis a anunțat, luni, că nu mai vrea tehnocraţi în Executiv, aşa că a lansat partidelor provocarea de a veni cu o formulă nouă de guvernare după alegerile parlamentare.

După demisia lui Victor Ponta în urma protestelor din noiembrie 2015, președintele l-a nominalizat pe Dacian Cioloș, care a format un executiv de tehnocraţi. La începutul acestui an, preşedintele se declara nemulţumit de cabinetul condus de Dacian Cioloş şi spunea clar că nu este guvernul său.

Un viitor guvern va putea fi format abia după alegerile parlamentare din decembrie. Atunci, majoritatea din Parlament va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de premier.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close