Antena 3 CNN Politică PSD Iaşi, despre ancheta legată de renovările sediului: Un joc imatur propus de primarul Chirica

PSD Iaşi, despre ancheta legată de renovările sediului: Un joc imatur propus de primarul Chirica

PSD Iaşi, despre ancheta legată de renovările sediului: Un joc imatur propus de primarul Chirica
Sursa foto: Foto: Mihai Chirica/ Facebook
15 Feb 2018   •   23:26

Reprezentanţii PSD Iaşi au transmis, joi seara, că lucrările efectuate la sediul partidului, din cauza cărora a început urmărirea penală in rem, la sesizarea Poliţiei Locale, nu au afectat structura monumentului, demersul fiind „un joc imatur” al primarului Mihai Chirica.

Reprezentanţii PSD Iaşi au emis, joi seara, un comunicat de presă, prin care au precizat că efectuează lucrări de amenajare, igienizare şi întreţinere a spaţiilor interioare prin lucrări de finisaje (zugrăveli), înlocuiri la pardoseli şi instalaţiile interioare, precum şi desfiinţarea unor lucrări provizorii anterioare, dar fără a fi aduse modificări structurii de rezistenţă sau aspectului arhitectural al clădirii de pe Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 13 – 15. Potrivit PSD, lucrările respectă prevederile Legii 50/1991.

"Toate aceste demersuri au avut în vedere evitarea degradării imobilului şi asigurarea condiţiilor optime de utilizare. În ceea ce priveşte acuzele vehiculate în spaţiul public cu privire la efectuarea unor lucrări care au vizat modificarea structurii de rezistenţă a imobilului facem precizarea că am depus deja dovezi la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Iaşi, care constau în fotografii efectuate începând cu anul 2004 (deşi ar putea exista şi fotografii din ani anteriori) în care se poate observa că lucrările de intervenţie asupra pereţilor interiori au fost făcute cu mult înainte de perioada actuală", au transmis reprezentanţii PSD Iaşi.

Aceştia au adăugat că lucrările respective ar fi fost efectuate înainte de anul 1994 de către alt chiriaş, iar lucrările de desfiinţare a unor improvizaţii sau de demontare tocuri de uşă nu au avut ca efect modificarea structurii imobilului. Totuşi, cei de la PSD Iaşi au recunoscut că nu au elemente certe care să indice exact când au fost realizate acele lucrări de reamenajare ce schimbă configuraţia spaţiilor din actualul sediu al filialei.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: ancheta sediu
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close