Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan, atac dur la ministrul Finanțelor: "Distruge mediul economic!"

Raluca Turcan, atac dur la ministrul Finanțelor: "Distruge mediul economic!"

Raluca Turcan, atac dur la ministrul Finanțelor: "Distruge mediul economic!"
Sursa foto: FOTO: Facebook/Raluca Turcan
19 Sep 2017   •   17:16

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, îl atacă dur pe ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa și spune că acesta "aruncă în aer mediul economic".

"Inconștiență — iată cuvântul care poate caracteriza atitudinea ministrului Finanțelor. Probabil că și disperarea este foarte mare la Guvern. Dragnea și Tudose s-au uitat în vistieria statului și și-au dat seama că nu mai sunt bani. Bugetul de stat nu este un sac fără fund. Au tăiat din investiții și au împrumutat țara în ultimele 9 luni cu 28 de miliarde de lei pentru că au crescut cheltuielile statului într-un mod iresponsabil. Cu acești bani se puteau construi 900 km de autostradă. Nu s-a construit nici măcar un singur km. Iar bani în continuare nu sunt. Acum vin cu propuneri să impună firmelor mărirea salariilor. Și totul pentru a acoperi gaura lăsată la buget. Curat neconstituțional, anti-european și anti-economic", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Reacția deputatului Raluca Turcan vine după ce Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat, că Guvernul intenționează să emită un act normativ prin care contribuțiile vor fi transferate din sarcina angajatorului în cea a angajatului, iar salariul brut va fi păstrat la un anumit nivel.

"Va fi o lege prin care aceste contribuții vor fi transferate angajatului, iar angajatorul va trebui să păstreze un anumit nivel al salariului brut. (...) Am făcut mențiunea că și astăzi angajatorul din mediul privat poate decide să modifice contractul de muncă și să diminueze sau să crească, după propria negociere cu angajatul, această valoare salarială. Totodată, am făcut mențiunea că după ce se va realiza aceasta măsură legislativă va fi introdusă și o măsură tranzitorie care va obliga, practic, angajatorul, chiar și cel din mediul privat, să mențină un anumit nivel al salariului brut", a afirmat Ionuț Mișa la Senat.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raluca Turcan atac economic
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close