Antena 3 CNN Politică Rareș Bogdan: ”A fost o greșeală aducerea lui Raed Arafat aici!”

Rareș Bogdan: ”A fost o greșeală aducerea lui Raed Arafat aici!”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit, la Antena 3, despre cine trebuie să dea explicații pentru ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, dar și despre tensiunile din interiorul coaliției despre care se vorbește din ce în ce mai des în ultima vreme.

Rareș Bogdan: ”A fost o greșeală aducerea lui Raed Arafat aici!”
de Laura Dinu    |    12 Apr 2021   •   11:45

”Vreau să știu exact ce s-a întâmplat la Foișor. De ce o țară întreagă a fost șocată de imaginile cu oamenii scoși la 23.30 pe targă, femei în vârstă, bărbați în cărucioare, de ce s-a apelat la mașinile personale și nu la Salvările SMURD și ale Ambulanței București, chiar dacă știu că o mie de apeluri sunt pe zi către Salvarea București, totuși era o chestiune despre care se știa de pe 2 aprilie și trebuia gestionată corespunzător.

Un manager, cu tot respectul, inclusiv pentru dl. Stoica, un medic reputat, un om cu o experiență excepțională, dar, când ești managerul unui spital public, trebuie să înțelegi că, în afară de grija pacientului, trebuie să te supui unor rigori manageriale pe care le hotărăsc ministrul, secretarii de stat și politicile Guvernului cu privire la sănătatea publică. Nu poți să faci ce vrei tu că nu sunt pacienții tăi și nu e spitalul tău privat.

Vreau să știu cum a corespondat Nicușor Dan cu dl. manager Stoica și ce i-a comunicat. Vreau să știu de ce dl. Raed Arafat, cu experiență de 17 ani de administrare, nu a prevăzut această situație și de ce s-a ajuns ca, vineri seara, o țară întreagă să fie șocată de imaginile de acolo” a spus Rareș Bogdan, la Antena 3. 

”Nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanț al vinovățiilor!”

Acesta spune, de asemenea, că ministrul Sănătății și Raed Arafat trebuie să vină urgent cu explicații. Până atunci, însă, nu se poate vorbi de demiteri. 

„În momentul acesta nu discutăm despre demiteri, ci despre un lanț al vinovățiilor care trebuie să ne fie pus la dispoziție nouă și opiniei publice. Vom afla cine, de la dna Moldovan, care poate vorbește mai puțin și se ocupă mai mult de minister și nu de spațiul public, că nu e treaba dânsei să dea declarații, ci a politicienilor și purtătorilor de cuvânt, de la domnul Arafat, care are experiență de 17 ani în administrarea medicinii de urgență, deci cred că putea să prevadă ce s-a întâmplat la Foișor, de la Nicușor Dan.

Domnul Raed Arafat cred că ar trebui să înțeleagă că, așa cum are o mulțime de calități, nu există oameni care să aibă doar calități. Defectele fac parte din firea lucrurilor și din existența noastră ca oameni pe pământ.

Cred că domnul Arafat e ușor tensionat, e ușor obosit și nu ar fi rău să încerce să mai exerseze empatia și emoția.

A fost o greșeală aducerea lui Raed Arafat aici”, a spus Rareș Bogdan, luni, în timpul unei conferințe de presă. 

”Coaliția funcționează perfect!”

”Lucian Bode va lua măsurile necesare, sunt convins că l-a chemat la el pe Raed Arafat. Dar eu vă spun un lucru: coaliția funcționează perfect, nu se rupe nimic, nu există tensiuni între USR PLUS și PNL sau UDMR. Spre dezamăgirea multora, trei ani și jumătate vor trebui să stea cu această coaliție care să guverneze România” a mai spus Rareș Bogdan, în intervenția de la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close