Antena 3 CNN Politică Reacţia ministrului Mediului în scandalul Schweighofer: Mai multe forţe s-au unit împotriva legiuitorului

Reacţia ministrului Mediului în scandalul Schweighofer: Mai multe forţe s-au unit împotriva legiuitorului

Reacţia ministrului Mediului în scandalul Schweighofer: Mai multe forţe s-au unit împotriva legiuitorului
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Mai 2015   •   17:42
Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer ameninţă Guvernul cu procese dacă va fi adoptat Codul silvic în forma actuală. Compania i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care spune că documentul încalcă normele europene privind competiţia.
 
Austriecii reamintesc investiţiile de sute de milioane de euro făcute în România şi faptul că au peste 3.500 de angajaţi.
 
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a explicat, într-o intervenţie telefonică în emisiunea "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, că nu înţelege atitudinea firmei Schweighhofer Holzindustrie, dar că este şi mai ciudată poziţia Consiliului Concurenţei. 
 
"Eu nu înţeleg nici firma Schweighhofer, care are dreptul legal să se adreseze Guvernului, dar nu înţeleg Consiliul Concurenţei, care face o hârtie Comisiei Europene, care este împotriva poporului român. Eu aici am foarte mari dubii privind Consiliul Concurenţei. Pot suspecta Consiliul de interese, chiar mi se pare absolut nefondată poziţia CC. Nu spun acest lucru întâmplător, pentru că această poziţie nu reprezintă interesele României.

CITEŞTE ŞI: Compania Schweighofer ameninţă Guvernul cu procese în cazul adoptării noului Cod silvic

Ministrul a subliniat că are suspiciuni legate de actele oficiale din această poveste.
 
"Eu am spus acum câteva zile că am nişte suspiciuni. Dacă dumneavoastră aţi fi văzut prima hârtie trimisă de Consiliul Concurenţei către legiuitor şi aţi fi suprapus-o peste cererea de reexamniare a preşedintelui şi peste cerererea Schweighhofer, v-aţi fi dat seama că este o singură gândire şi o singură mână care a cerut reexaminarea articolelor. Aceste forţe s-au unit împotriva legiuitorului."
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close