Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Dragnea: Există judeţe în care şi Poliţia este implicată în campanie, informaţiile vor ajunge la MAI

Dragnea: Există judeţe în care şi Poliţia este implicată în campanie, informaţiile vor ajunge la MAI

Dragnea: Există judeţe în care şi Poliţia este implicată în campanie, informaţiile vor ajunge la MAI
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Mai 2012   •   16:48

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă, că există judeţe în care diferite instituţii deconcentrate, printre care şi Poliţia, sunt implicate în campania electorală pentru locale, informează Agerpres.

El a adăugat că aceste informaţii şi altele au fost notate de primul-ministru Victor Ponta şi vor ajunge la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

„Din toate judeţele au venit informaţii şi colegii noştri s-au plâns de faptul că foarte mulţi şefi de instituţii judeţene deconcentrate sunt implicaţi în campania electorală implicând de asemenea şi instituţiile pe care le conduc. În toate judeţele fără excepţie - toate inspectoratele de învăţământ, în majoritatea judeţelor - direcţiile silvice, pădurari, în toate judeţele fără excepţie poştaşi, respectiv direcţiile judeţene de poştă, în destul de multe judeţe poliţie. Avem două cazuri extrem de serioase şi de grave - la Dâmboviţa şi la Prahova - unde conducerile judeţene ale poliţiei sunt implicate efectiv în campania electorală. Mai avem de asemenea şi alte instituţii judeţene, de la caz la caz, oficiile pentru protecţia consumatorilor, sedii regionale Hidroelectrica, (...) foarte multe instituţii sunt implicate“, a declarat Dragnea, la finalul unei videoconferinţe cu filialele judeţene PSD, la care au participat lideri ai USL, pe tema campaniei electorale.

Potrivit acestuia, se pare că toate semnalele pe care le-a lansat primul-ministru, imediat după învestire, conform cărora nu se procedează la schimbarea şefilor deconcentratelor decât dacă aceştia se implică în campania electorală, „nu au fost luate în seamă'' şi cei în cauză „continuă să folosească instituţiile pe care le conduc în scop ilegal şi abuziv în campania electorală.“

„Primul-ministru şi-a notat toate aceste informaţii şi cred că va proceda în consecinţă - să nu mai poată să rămână în funcţie. Cred că va solicita miniştrilor să regleze lucrurile acolo unde este cazul, pentru că este inadmisibil ca instituţiile statului în continuare să fie folosite de membrii PDL care sunt candidaţi efectiv pe listele de consilieri locali, judeţeni, şi care îşi fac campanie prin intermediul acestora“, a spus secretarul general al PSD.

El a afirmat că, într-un judeţ, colegi din cadrul USL deţin chiar imagini filmate de la o întâlnire a conducerii PDL cu şefii de deconcentrate democrat-liberali, precum şi cu conducerea poliţiei judeţene respective. Întrebat care este acest judeţ, Dragnea nu a dorit să precizeze, adăugând doar că toate aceste informaţii vor ajunge la MAI.

Secretarul general al PSD a susţinut că maşina de la instituţii este folosită, în campanie, printre alţii, şi de inspectoratele şcolare, dar şi de directori de şcoli.

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close